Inther Group bouwt gemechaniseerd intralogistiek automatiseringssysteem voor Zeeman

Inther - Zeeman

Zeeman textielSupers heeft een overeenkomst met system integrator Inther Group gesloten voor de realisatie van een volledig nieuw gemechaniseerd intralogistiek automatiseringssysteem. Een omvangrijke totaaloplossing waarvoor ook letterlijk het dak eraf gaat.

De kern van de totaaloplossing is een AS/RS shuttle systeem dat bestaat uit 6 gangen met daarin 132 shuttles die plaats heeft voor tot wel 100.000 dozen. Naast het shuttle systeem bestaat de oplossing uit een combinatie van depalletizers, 20 Pick to Light werkstations, channelizers, Natrix sorters, telescoopconveyors en een semi-automatisch rolcontainer beladingssysteem. Dit hele logistieke proces staat met elkaar in verbinding door ruim 2 kilometer Inther Conveyor Equipment (ICE) conveyors. En… om dit alles mogelijk te maken wordt zelfs het dak met 7 meter verhoogd. De gehele operatie zal worden aangestuurd door het platform Inther LC, het Warehouse Execution System welke alle functies in het warehouse aan elkaar koppelt en daarmee alle warehouseprocessen ondersteunt, van goederenontvangst tot verzending.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.