Van Moer Logistics neemt Trimodal Terminal Brussels (TTB) over

TTB - Van Moer Logistics

Acquisitie

Van Moer Logistics heeft zonet 100 procent van de aandelen in Trimodal Terminal Brussels NV verworven. De trimodale terminal beschikt over een oppervlakte van 17.100 m², een kade van 235 meter en een spooraansluiting.In 2020 behaalde de terminal een volume van 30.000 TEU en een omzet van 1.85miljoen EUR.

Intermodale strategie

De overname kadert in de intermodale strategie van Van Moer Logistics, dat volop inzet op de binnenvaart en sinds 2011 verschillende terminals en kaaien uitbaat. Van Moer Logistics baat als mede-eigenaar de Antwerpse ATO terminal uit en is op de as Antwerpen –Grobbendonk eigenaar van de Dennie Lockefeer Container Terminal. Op de as Antwerpen –Leuven beheert Van Moer Logistics de terminal in Wilsele en op de as Antwerpen-Brussel de kades van Blue Gate Antwerp, Bornem, Vilvoorde en nu dus ook de TTB terminal. Met 9 eigen binnenvaartschepen en 5 duwbakken ontzorgt Van Moer Logistics zijn partners van hun logistieke uitdagingen door een geïntegreerde intermodale logistiek aan te bieden.

Synergieën Van Moer Vilvoorde

Doordat TTB en de terminal ter hoogte van Cargovil in Vilvoorde vlakbij elkaar liggen, ontstaan er ook nieuwe synergieën. De twee terminals zullen niet langer met elkaar concurreren en zullen beide een toegevoegde waarde kunnen bieden voor de goederenstromen die momenteel behandeld worden.Ook de eigen binnenschepen zullen op deze manier efficiënter ingezet kunnen worden dankzij de additionele terminalcapaciteit.Via het uitgebreide netwerk van de logistieke dienstverlener zullen in de toekomst ook nieuwe goederenstromen worden aangetrokken voor beide terminals.

Toekomst

Van Moer Logistics zet met deze nieuwe overname zijn groeiambities in de verf. De logistieke dienstverlener wil blijven bijdragen aan de realisatie van de modal shift en een duurzame logistiek. In Brussel ziet het bedrijf mogelijkheden van o.a. watergebonden stadsdistributie, waarmee het in Antwerpen reeds ervaring heeft. Van Moer Logistics zal mee zijn schouders zetten onder de verdere duurzame ontwikkeling van het Brusselse havengebied en het creëren van werkgelegenheid. Tot slot kan de overname van TTB een springplank zijn om in de toekomst goederenstromen van en naar Wallonië te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.