WDP verwerft site langs snelweg E17 in Lokeren via kapitaalverhoging van 25,7 miljoen euro

WDP Lokeren

WDP wordt eigenaar van de DPG Media Services-site met unieke zichtlocatie langs de E17 te Lokeren. Deze locatie betreft 37.000 m² aan bebouwde oppervlakte met bijkomend een oppervlakte van circa 20.000 m² aan toekomstig ontwikkelingspotentieel. De site bestaat uit een gedeelte direct gelegen aan de autosnelweg waarin een drukkerij is gehuisvest. Achterliggend bevinden zich de verpakkingsafdeling en een cross-dockmagazijn dat de verzending van het drukwerk faciliteert. DPG Media Services zal het pand verder huren op basis van een 3-6-9 huurovereenkomst aan marktconforme voorwaarden.

Met deze transactie breidt WDP zijn partnership met DPG verder uit – eerder werd de bestaande DPG-locatie in Asse1 aan de portefeuille toegevoegd, waarna de site werd herontwikkeld tot het nieuwe hoofdkantoor van Ahold Delhaize.

De DPG-locatie wordt meteen de tweede WDP-site in deze industriezone langs de E17 in Lokeren. Eerder werd het Global Distribution Centre voor Barry Callebaut gerealiseerd. Deze unieke, duurzame logistieke hub, bestaande uit een low bay en een volledig geautomatiseerde high bay (samen goed voor een oppervlakte van meer dan 60.000 m²), opereert energieneutraal en staat in voor de wereldwijde distributie van alle chocolade die door Barry Callebaut wordt geproduceerd.
Het Lokerse industrieterrein is uitstekend geconnecteerd met de economische hubs van Antwerpen, Gent en Brussel door zijn centrale ligging in Vlaanderen en directe toegang met de E17-autosnelweg.

acquisitie door middel van inbreng in natura

Deze acquisitie met een globale investeringswaarde van 25,7 miljoen euro, is vandaag gerealiseerd door middel van een inbreng in natura van de site in WDP, tegen betaling van 769.186 nieuwe aandelen WDP. De nieuwe aandelen werden uitgegeven ten gevolge van een kapitaalverhoging, door een beslissing van de Raad van Bestuur van WDP met gebruikmaking van het toegestaan kapitaal.

De uitgifteprijs werd vastgesteld op (afgerond) 33,38 euro en is gebaseerd op de volumegewogen gemiddelde beurskoers (VWAP of Volume Weighted Average Price) van het aandeel WDP, zoals deze beschikbaar wordt gesteld op de website van Euronext Brussels (inclusief het dividend over het boekjaar 2021, welke een aanvang heeft genomen op 1 januari 2021) gedurende drie dagen voorafgaand aan 7 oktober 2021, min vijf procent. De transactie heeft derhalve geleid tot een versterking van het eigen vermogen met 25,7 miljoen euro, waarvan een bedrag van (ongeveer) 0,9 miljoen euro werd toegewezen aan de post Kapitaal en een bedrag van (ongeveer) 24,8 miljoen euro aan de post Uitgiftepremies.

De nieuwe aandelen WDP zijn van dezelfde aard en hebben dezelfde rechten (inclusief dividendrechten) als de bestaande aandelen van WDP en maken in totaal (afgerond) 0,42% uit van het totaal aantal uitstaande aandelen. WDP verwacht de toelating van de nieuwe aandelen tot de verhandeling op de gereglementeerde markten Euronext Brussels en Amsterdam te verkrijgen vanaf 8 oktober 2021.

 

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.