Zelzatebrug en brug Sluiskil afgesloten

Zelzatebrug en brug Sluiskil afgesloten
Vanaf zaterdag 25 augustus starten er werkzaamheden aan Zelzatebrug en de draaibrug Sluiskil over het Kanaal Gent-Terneuzen. Er is hinder voor weg- en scheepvaartverkeer in het havengebied van North Sea Port. Dit werd vernomen van Rijkswaterstaat en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Nieuwe slijtlaag aan Zelzatebrug

Vanaf zaterdag 25 augustus start het Vlaamse Departement Mobiliteit en Openbare Werken met de werkzaamheden aan Zelzatebrug. Er wordt een nieuwe slijtlaag aangebracht ter hoogte van de rijbaan van de brug. Van zaterdag 25 augustus om 6 uur tot en met vrijdag 31 augustus om 18 uur zal de brug gedurende de volledige periode afgesloten zijn voor alle autoverkeer. De brug blijft wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers, behalve gedurende 2 nachten omwille van herstellingswerken aan de cilinders (maandag 27 augustus en dinsdag 28 augustus telkens van 23 uur tot 4 uur).

Voor de scheepvaart zal de brug iedere dag gestremd zijn van 6 uur tot 18 uur, waarbij de brug niet open kan, maar onderdoorvaart wel mogelijk is.

Nieuw wegdek aan Brug Sluiskil

Het Nederlandse Rijkswaterstaat voert van zaterdag 25 augustus tot en met maandag 27 augustus onderhoud uit aan de draaibrug Sluiskil. De brug krijgt een nieuw wegdek. Het wegverkeer kan dan geen gebruikmaken van de brug. Gele borden geven de omleidingsroute aan via de Sluiskiltunnel. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gebruikmaken van het veerpontje in Sluiskil dat op deze dagen tussen 8 uur en 22 uur extra ingezet wordt. Op maandag 27 augustus veroorzaken de werkzaamheden op de brug ook nog hinder na de ochtendspits. Van 9.30 uur tot 13.30 uur is de brug afgesloten om de belijning aan te brengen. Ook dan is er een omleiding via de Sluiskiltunnel. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen op deze dag met het veerpontje oversteken volgens de vaste dienstregeling vanaf 7 uur.

Voor de scheepvaart geldt op zaterdag 25 augustus en op zondag 26 augustus dagelijks een stremming van 6 uur tot 18 uur en op maandag 27 augustus van 9.30 tot 13.30 uur. Schepen met een hoogte tot 7 meter kunnen wel passeren. Op zaterdag tussen 6.30 uur tot 12.30 uur is er een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat aanwezig om scheepvaartverkeer te begeleiden, omwille van werkzaamheden vanaf een ponton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.