Ziegler Groep terug in haven van Brussel

Ziegler Groep terug in haven van Brussel

Alain Maron, Brussels minister bevoegd voor de Haven van Brussel, bezocht de nieuwe hoofdzetel van de Ziegler Groep. Diane Govaerts, CEO en Alain Ziegler, voorzitter van de Ziegler Groep, verwelkomden de minister ter gelegenheid van de terugkeer van de Ziegler Groep. De onderneming had de Haven van Brussel in 2016 verlaten na meer dan zestig jaar aanwezigheid in het Brusselse havendomein.

Ziegler, opgericht in 1908 in Brussel door Arthur J. Ziegler, waarvan de hoofdzetel was gevestigd in de Dieudonné Lefèverestraat, had sinds de bouw het TIR Logistics Centre, eind jaren vijftig en gelegen in de onmiddellijke nabijheid van hun hoofdzetel, een groot deel van dit centrum in gebruik genomen.

Geleidelijk aan, naarmate de logistieke sector zich ontwikkelde, verminderde Ziegler zijn aanwezigheid in het TIR Logistics Centre.

Na 111 jaar op haar historische site in de Dieudonné Lefèvrestraat heeft de Ziegler Groep een gebouw gekocht gelegen op het havendomein, langs het kanaal op de Vilvoordsesteenweg, 11. Een gebouw met 3.000 m² functionele kantoren op drie niveaus, grote vergaderzalen, een magazijn van 5.700 m² op 10 meter hoog en een werkplaats van 700 m².

Ultramoderne voorzieningen die voldoen aan de hedendaagse behoeften voor teamwork en die een aangename werkomgeving bieden. Het nieuwe hoofdkantoor van Ziegler staat ook symbool voor zijn streven naar duurzaamheid. Op het gebied van ecologie en duurzaamheid zijn de voorzieningen een voorbeeld. Dit alles geeft een modern, ecologisch en dynamisch beeld dat aansluit bij de waarden van de Ziegler Groep.

Ziegler zal zijn filiaal, gelegen in de magazijnen van Canal Logistics, op een steenworp van hun nieuwe hoofdzetel, geleidelijk overbrengen naar dit gebouw. Tachtig banen zullen in deze nieuwe vestiging worden ondergebracht.

Ter gelegenheid van het bezoek van de minister hebben de directieleden van de Ziegler Groep hun ontwikkelingsprojecten in Brussel en de inspanningen van de groep om de ecologische voetafdruk van haar activiteiten te verkleinen, voorgesteld. Zo heeft Ziegler zich er tegenover de Haven van Brussel toe verbonden om regelmatig gebruik te maken van de nabijgelegen containerterminal, waardoor zij het gebruik van de waterweg in haar logistieke keten kan intensiveren.

Ziegler die een familiegroep is gebleven onder leiding van Diane Govaerts CEO en Alain Ziegler, voorzitter, respectievelijk achterkleindochter en kleinzoon van de oprichter, is via 154 kantoren aanwezig in 15 landen. Ziegler is een van de Europese leiders in de transport- en logistieke sector die de hele toeleveringsketen bestrijkt via zijn zes voornaamste activiteiten (weg, zee, lucht, spoor, logistiek, douane), maar ook specialiteiten zoals beurzen en tentoonstellingen, wijnen en gedistilleerde dranken, lucht- en ruimtevaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.