Zorgservice XL implementeert track & trace oplossing ZetesChronos

zorgservice xl

Logistiek dienstverlener Zorgservice XL investeert in een nieuwe track &trace-oplossing om zijn processen voor leveringen naar haar ziekenhuizen te verbeteren. Door de implementatie van ZetesChronos worden complete visibiliteit, volledige traceerbaarheid van zendingen en hogere serviceniveaus gerealiseerd. Tevens helpt de nieuwe track &trace-oplossing de ziekenhuizen om te voldoen aan de Europese Verordening Medische Hulpmiddelen (MDR). ZetesChronos biedt volledig digitale registratie en traceerbaarheid van alle leveringen en emballage, inclusief het gebruik hiervan op de ziekenhuisafdelingen, plus Proof of Delivery en statusupdates in de webshop.

Digitaal registreren en traceren in ziekenhuizen

De leveringen van Zorgservice XL zijn momenteel nog niet volledig te volgen binnen de vijf ziekenhuizen waarmee Zorgservice XL samenwerkt. Met als gevolg tijdverlies door het zoeken naar geleverde en ontbrekende goederen, onnodige spoedbestellingen en te grote voorraden. Door alle leveringen ook in de ziekenhuizen digitaal te gaan registreren en traceren wordt de supply chain van begin tot einde inzichtelijk. “ZetesChronos gaat ons helpen de leverbetrouwbaarheid en daardoor ook de klanttevredenheid verder te verhogen”, zegt Jaap van Wijk, Manager Kwaliteit en Projecten bij Zorgservice XL.

Efficiencyverbeteringen

ZetesChronos helpt tevens efficiencyverbeteringen te realiseren en de kans op het maken van fouten te verkleinen. De track &trace-oplossing maakt een groot aantal handmatige registraties en het aftekenen van bonnen en lijsten overbodig. “Met dit project geven we verder invulling aan het verbeteren van de logistieke processen voor en binnen ziekenhuizen door middel van slimme supply chain-oplossingen”, aldus van Wijk. “We hebben voor Zetes gekozen omdat zij eerder naar volle tevredenheid onze KanBan-oplossing voor bevoorrading op de afdelingen in de ziekenhuizen hebben geïmplementeerd”.

ZetesChronos wordt een extra applicatie op alle reeds aanwezige scanners en draait op het MCL Mobility Platform, dat ook geïntegreerd is met het SAP-systeem en de webshop van Zorgservice XL.

Naleving van wet- en regelgeving

Ten slotte helpt de digitale registratie de ziekenhuizen om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals traceerbaarheidsgegevens voorhet Landelijk Implantaten Register (LIR) en bereidt de ziekenhuizen ook voor op de Europese Verordening Medische Hulpmiddelen (MDR) die in 2020 van kracht wordt.  Bij de afspraken gaat het om identificatie en traceerbaarheid van vastgestelde medische hulpmiddelen. Het medisch hulpmiddel moet op alle relevante momenten in de logistieke keten identificeerbaar en traceerbaar zijn. Daarbij zorgt de digitale registratie dat persoonsgegevens worden verwerkt conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). “Steeds meer zorginstellingen ontdekken de toegevoegde waarde van ZetesChronos, zowel voor de optimalisatie van hun logistieke processen als voor de naleving van wet- en regelgeving”, zegt Paul Lankhout, Country Manager van Zetes Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.