LKQ Belgium opent nieuw DC

LKQ Belgium

LKQ Belgium, de grootste aanbieder van aftermarket automotiveonderdelen op de Belgische markt, opent een nieuw distributiecentrum van 4.000 m² in te Naninne (Namen). De onderneming versterkt hiermee haar ambitie om dicht bij haar klanten te staan en actief bij te dragen aan de dynamiek van de regio.

In 2019 werd het Naamse bedrijf Henrard geïntegreerd in LKQ Belgium. LKQ Belgium, dat wil investeren in de regio en haar activiteiten wil verankeren, koos Naninne als locatie voor haar regionale distributiecentrum. Naninne biedt vele voordelen. De vestiging ligt dicht bij een belangrijk Waals wegennetwerk en te midden van een belangrijk en snel groeiend zakencentrum. Ook ligt de nieuwe vestiging ver genoeg van het stadscentrum om bewoners tegen verkeer en geluidsoverlast van leveringen te beschermen. Bovendien biedt de nieuwe locatie ook mogelijkheden tot uitbreiding. In 2022 wordt op dezelfde site een nieuw gebouw van 800 m² gebouwd dat onderdak zal bieden aan de Paintafdeling en haar 15 werknemers.

Nabijheid en regionale dekking

In een eerste fase zal de nieuwe vesting, naast het distributiecentrum van auto-onderdelen, ook een winkel, telesalesdienst en de verdeling van werkplaatsuitrusting met een bijhorend atelier voor onderhoud en herstellingen huisvesten. In totaal zullen niet minder dan 115.000 producten in de vestiging gestockeerd worden. Daarnaast worden dagelijks vanuit Naninne 14 leveringsrondes georganiseerd om klanten in de regio, van Overijse tot Bastenaken via Philippeville, te bedienen. Vervolgens zullen midden 2022 ook de “Paint” activiteiten naar de vestiging in Naninne verhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.