Opening grootste innovatie- en democentrum voor de logistiek in Europa

Log!Ville

Vrachtwagens op waterstof, inventarisbeheer met drones, autonome mobiele magazijnrobots, digitale yard oplossingen, … In Log!Ville, het open demonstratie- en belevingscentrum voor de logistiek, kunnen bedrijven de nieuwste technologieën ontdekken en uittesten. Log!Ville, gelegen in het Wetenschapspark in Niel, is opgericht door VIL, met de steun van EFRO en POM Antwerpen.

Unieke combinatie van digitale beleving en fysiek testcentrum

In Log!Ville beleven ondernemers met de kracht van visualisatie, maatwerk en digitale storytelling de logistieke uitdagingen van de toekomst: zelfrijdende voer(vaar)tuigen, dark warehouses, artificiële intelligentie, digitaal productpasport, additive manufacturing, smart city logistics, … De indrukwekkende demonstratiehal toont de nieuwste mature technologieën voor de supply chain.

Alles onder een dak om ondernemers aan te moedigen hun logistieke operaties te automatisderen, digitaliseren en verduurzamen. De samenwerking met VIL, het kenniscentrum voor de logistiek, maakt Log!Ville uniek in Europa.

Grootschalige publiek-private samenwerking

Log!Ville is een mix van innovatie bij startups, scale-ups, grote ondernemingen en kennisinstellingen. Gelegen in de provincie Antwerpen, beschikt het over twee antennes in de provincies West-Vlaanderen en Limburg.

Het is een open centrum, voor iedereen toegankelijk, dat bovendien beschikt over ultramoderne vergaderfaciliteiten. De perfecte omgeving voor kennisdeling en co-creatie.

Log!Ville is het logistieke paradepaardje in Europa. Als speerpuntcluster logistiek geeft VIL bedrijven al jaren inzicht in de nieuwste logistieke technologieën en oplossingen. In Log!Ville wordt 2500m² innovatie getoond en kunnen bedrijven er zelf mee aan de slag. Ik ben trots dat VIL dit voor de sector heeft verwezenlijkt en beschouw het als een eer de eerste voorzitter van Log!Ville te mogen zijn”, aldus Kurt Van Donink, voorzitter Log!Ville en Vice President European Logistics bij Nike.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.