Remersdaal spoor dinsdagnacht even geopend voor treinverkeer

De voorbije nacht werd het spoor in Remersdaal bij Voeren even opengesteld voor treinverkeer. Dat was daarvoor onderbroken door een zwaar treinongeluk waarbij drie wagons zo’n twintig meter in de diepte storten. Een aantal treinen konden vannacht dus gebruik maken van de lijn, maar vanaf deze morgen zal het spoor terug afgesloten worden.
De locomotief van de verongelukte trein is al verwijderd, maar er blijven nog veel wagons en puin staan. Dat opruimen zal een taak voor de komende dagen worden. Die werken zijn niet eenvoudig doordat de wrakstukken moeilijk bereikbaar zijn en omgeven zijn door weilanden. De wagons hebben ook de bovenleidingen beschadigd en de brug. Infrabel hoopt vanaf woensdagavond één van de twee sporen terug open te stellen voor treinverkeer. Vanaf donderdag avond zal hopelijk ook het tweede spoor terug opengesteld worden.Sowieso zal het verkeer flink vertraagd worden. Treinen zullen gevraagd worden hun snelheid te matigen als ze de werken passeren.
Het parket onderzoekt momenteel nog wat de oorzaak was van het treinongeval. De ontspoorde trein zou geremd hebben voor een andere trein die stilstond op de sporen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.