Transport Gheeraert wil groener werken met nieuw magazijn.

Transport Gheeraert wil groener werken met nieuw magazijn.

Naast de bestaande vestigingen te Brugge en Loppem, is de uitbreiding naar regio Gent nu een feit. De opslagcapaciteit wordt zo uitgebreid van 15.000m² naar 20.000m². “De nieuwe logistieke site past in de eco-strategie om de CO2 uitstoot te verminderen van Transport Gheeraert. Met de nieuwe vestiging te Zwijnaarde heeft het management de ambitie om 185.000 kilometers op jaarbasis uit te sparen door de optimalisering van de planning tussen de verschillende vestigingen,” verklaart Stijn Gheeraert.

De stijgende vraag naar opslag, alsook de strategische ligging op de assen E17 / E40 / R4 gaven de doorslag om te investeren in deze nieuwe opslagplaats. Ook voor het binnenbrengen van containers ligt het depot strategisch tussen de twee voornaamste Belgische havens van Antwerpen en Zeebrugge. Daarnaast zal de recente dagelijkse treindienst tussen Gent en het Noord-Italiaanse Mortara ongetwijfeld ook nieuwe mogelijkheden scheppen. Het magazijn te Zwijnaarde valt onder het douane stelsel, wat wil zeggen dat klanten geen invoerrechten en BTW betalen op het moment van inslag.

De nieuwe vestiging zal op termijn 25 nieuwe jobs creëren in de Gentse regio voor magazijniers en chauffeurs. De HR afdeling bij Gheeraert begeleidt alle chauffeurs persoonlijk, onder meer met het stimuleren van ecodriving, specifieke opleidingen op maat en de begeleiding bij ongevallen. “Momenteel zoeken we naar vijf gemotiveerde beroepschauffeurs met CE rijbewijs en ADR attest.” deelt personeelsverantwoordelijke Thomas Verhegge mee.

Met de commerciële hoofdzetel te Loppem, is Transport Gheeraert een toonaangevend logistiek bedrijf in de Vlaamse regio met een omzetcijfer van € 15 miljoen per jaar. Transport Gheeraert specialiseert zich in transporten met een toegevoegde waarde zoals vrachten met kooiaap of kraan, uitzonderlijk vervoer, tankcontainertransport, maar ook deelvrachten, pallet- en colli distributie.

Meer info: Stijn Gheeraert, tel: +32(0)50/83.38.09stijn.gheeraert@gheeraert.be, www.gheeraert.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.