Volvo Truck lanceert Fuel Advice

Volvo Truck lanceert Fuel Advice
De nieuwe service Fuel Advice van Volvo Trucks helpt transportbedrijven bij het verlagen van hun brandstofkosten. Een brandstofadviseur staat het transport­bedrijf bij met zowel de planning als het bijhouden van het brandstofverbruik. De resultaten zijn blijvend, met besparingen tot wel 5 %.

Brandstofkosten maken 25 tot 35% uit van de totale kosten van een transportbedrijf. Tegelijkertijd zijn de winstmarges van transportbedrijven vaak erg klein. Daardoor maakt elke besparing een groot verschil uit.

“Bij de vermindering van het totale brandstofverbruik van het transportbedrijf spelen de chauffeurs een belangrijke rol. Onze chauffeurstrainingen in zuinig rijden zijn effectief gebleken, maar zonder professionele follow-up zijn de resultaten vaak maar kortstondig”, zegt Mikael Lidhage, manager Fuel Management bij Volvo Trucks.

Daarom introduceert Volvo Trucks nu Fuel Advice, een persoonlijke brandstofadviseur die zich inzet om de brandstofkosten bij transportbedrijven te verminderen en blijvende verbeteringen te realiseren. De service bestaat uit drie modules: Fuel Coaching, Fuel Management Toolbox en Fuel Management Support. Voor dit systeem is het nodig dat het transportbedrijf ook een deskundige voor zuinig rijden aanstelt die alle contacten met de adviseur van Volvo afhandelt.

Waar het bij de service om draait, is het verbeteren van de kwaliteit van alle brandstofbesparende maatregelen. Door de klant continu feedback te geven, worden deze maatregelen steeds gewoner en gemakkelijker te gebruiken.

“Een betrokken en bewuste klant die open communicatielijnen heeft naar de chauffeurs, de eigen deskundige en de brandstofadviseur van Volvo, kan het brandstofverbruik met gemak tussen de 3 tot 5% verminderen”, zegt Mikael Lidhage.

Fuel Advice is een aanvulling op de bestaande Fuel Management Service van Volvo Trucks, die vooral is bedoeld voor grotere transportbedrijven.

“Met Fuel Advice kunnen zelfs kleinere transportbedrijven het zich veroorloven te profiteren van een eigen brandstofadviseur”, vat Mikael Lidhage samen.

Fuel Advice is beschikbaar op de nieuwe FH-serie. Voor eerdere modellen met Dynafleet komt de service begin volgend jaar beschikbaar.

De service is in eerste instantie alleen beschikbaar in Europa.

Info over de drie modules van Fuel Advice:

1.) Fuel Coaching
De brandstofadviseur registreert en analyseert de afzonderlijke rijtechnieken van elke chauffeur, en vat deze gegevens samen in maandelijkse rapporten. De adviseurs geven praktische tips over hoe het brandstofverbruik kan worden verminderd, evenals hulp bij het plannen en structureren van de noodzakelijke follow-up. Wanneer een chauffeur plotseling van rijstijl verandert waardoor snelle feedback en wellicht ook ingrijpen is gewenst, ontvangt de brandstofzuinigheidsdeskundige van het transportbedrijf een bericht.

2.) Fuel Management Toolbox
Een hulpmiddelenset op internet die inspiratie, richtlijnen en praktische informatie geeft over de beste en eenvoudigste manieren om brandstof te besparen.

3.) Fuel Management Support
De interface van de klant voor contact met de individuele brandstofadviseur, die klaar staat voor het geven van antwoorden en advies.

Bron: Volvo Trucks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.