Flinke stijging cargo bij Brussels Airport in november

Brussels Airport

Cargo: ruim 69.000 ton afgehandeld in november

Het totale vrachtvolume op Brussels Airport kende in november een mooie groei (+ 20% in vergelijking met 2020). De groei in luchtvracht (+ 23%) is het grootst in het volvrachtsegment (+ 55%) en in het volume vracht aan boord van passagiersvluchten (+ 41%) dat zich verder herstelt dankzij het groeiend aantal passagiersvluchten. De expressdiensten kenden een zeer lichte daling (-4%) maar de volumes blijven op een hoog niveau.

In het volvrachtsegment kent Brussels Airport opnieuw een groei bij zowat alle bestaande klanten zoals o.a. Qatar Airways, Ethiopian Airlines, Singapore Airlines en Sichuan Airlines. Vooral de routes vanuit Azië en Noord-Amerika dragen bij aan de extra groei. Daarmee blijft Azië de grootste regio, gevolgd door Noord-Amerika en Afrika.
Het transport van Covid-19-vaccins van en naar Brussels Airport gaat door; met meer dan 750 miljoen vaccins afgehandelde vaccins sinds de start van het vaccintransport in november 2020, zowel voor import, transit als export.

Vluchten

Het aantal vrachtvluchten nam toe met 15% ten opzichte van november 2020, met vooral een toename in het aantal vrachtvluchten uitgevoerd met passagierstoestellen, vluchten die overdag worden uitgevoerd. Deze vluchten blijven nodig vanwege de grote vraag naar luchtvrachtcapaciteit en worden vanuit Brussels Airport vaak ingezet voor vaccintransporten.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.