Van Moer Logistics neemt NDB Logistics over

Van Moer Logistics neemt NDB Logistics over

Acquisitie

Van Moer Logistics heeft zonet de acquisitie van NDB Logistics afgerond. Daarmee groeit de transportvloot van de logistieke dienstverlener van 440 naar 500 wagens. Het Antwerpse transportbedrijf NDB Logistics beschikt over 60 wagens, 320 containerchassisen een depot van 44.000 M2 in de Luithagen, Schouwkensstraat. NDB Logistics is voornamelijk gespecialiseerd in het transport van ADR boxcontainers en behaalde in 2020 een omzet van 6,8 miljoen EUR.

Schaalgrootte

“NDB Logistics, onze divisie containervervoer, telt 60 trekkers en 320 chassis. Vandaag draait ze goed maar naar de toekomst toe wordt schaalgrootte onontbeerlijk om efficiënt te werken. Ook het aanbieden van multimodale oplossingen wordt een must. Daarom lijkt het ons beter voor de klanten en het personeel om deze tak onder te brengen in een grotere groep als Van Moer Logistics”, zegt Marc Van den Broeck, voorzitter raad van bestuur van de Trafuco Groep. “Zo kunnen we ons beter concentreren op de verdere ontplooiing van de kernactiviteiten van Trafuco. Deze zijn tankvervoer en huiftransport voor de sectoren chemie, oliën en afval, bunkering zeeschepen en opleidingen in transport. In de nabije toekomst voorzien we trouwens nieuwe investeringen in deze drie niches”.

Synergieën Van Moer Logistics

Dankzij de overname krijgt van Moer Logistics er zijn eerste transportdepot bij op de Antwerpse rechteroever en creëert het bijkomende synergieën voor beide transportvloten. Jo Van Moer: “Door de overname van NDB Logistics spelen we optimaal in op de voordelen van schaalgrootte, waarbij we ook deze wagens efficiënter kunnen inzetten dankzij het combineren en hergebruiken van de boxcontainers. Het aandeel van ADR chauffeurs binnen onze groep zal hiermee ook sterk toenemen, waardoor we onze dienstverlening voor de chemiesector verder kunnen uitbreiden.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.