Loadhog verhoogt gebruik van gerecycled materiaal om gebruik van palletdeksel te stimuleren

Loadhog verhoogt gebruik van gerecycled materiaal om gebruik van palletdeksel te stimuleren

Elk jaar belandt ten minste 8 miljoen ton plastic in de oceaan, wat ertoe heeft geleid dat bedrijven hun operationele processen wijzigen om milieuvriendelijker te worden. Met minder dan een vijfde van al het plastic dat wereldwijd wordt gerecycled, hebben 170 landen toegezegd om het gebruik van plastic tegen 2030 “aanzienlijk te verminderen”.

Nu de consumenten zich meer bewust worden van de problemen rond wegwerpverpakkingen, moeten bedrijven meer doen om plastic al bij het begin van het bedrijfsproces te elimineren. Op die manier kan de 40% plastic verpakkingen die na slechts één keer gebruik worden weggegooid, worden verminderd. Supply chains worden grotendeels onderschat en leveren een belangrijke bijdrage aan plastic afval, waarbij McKinsey zegt dat 90% van de impact van bedrijven op het milieu afkomstig is van de supply chains. Herbruikbare verpakkingen zijn de weg die meer en meer bedrijven bewandelen om in de pas te blijven met de groene verschuiving.

In de afgelopen jaren heeft Loadhog, fabrikant van herbruikbare verpakkingen, de investeringen van haar klanten zien toenemen, niet alleen in haar assortiment herbruikbare verpakkingen, maar vooral in producten die van gerecycled materiaal zijn gemaakt. Als bedrijf gebruikt het ongeveer 3780 ton PP per jaar en bijna elk product in haar assortiment kan van gerecycled materiaal worden gemaakt. De interne testfaciliteit heeft onderzocht hoe het percentage gerecycled materiaal in haar herbruikbare oplossingen kan worden gemaximaliseerd en hoe de soorten gerecycled materiaal die in haar producten kunnen worden verwerkt, kunnen worden uitgebreid. De oplossingen van Loadhog halen dus niet alleen jaar na jaar koolstof uit de supply chains, maar het oorspronkelijke koolstofgehalte van het product is nu ook geminimaliseerd.

Het Loadhog-palletdeksel Pallet-Lid is een van de meest gewilde vervangers van wegwerpverpakkingen, een perfecte milieuvriendelijke, herbruikbare vervanging voor wikkelfolie en kan nu ook met gerecycled materiaal worden vervaardigd. Sky heeft zich ertoe verbonden om in 2030 CO2-neutraal te zijn en de groep heeft Unipart Logistics daarom de opdracht gegeven om al het plastic voor eenmalig gebruik uit hun supply chain te verwijderen voor het vervoer van Sky-producten. Met de implementatie van de Loadhog Pallet Lid is Sky erin geslaagd om 10,2 ton plastic folie per jaar te elimineren, wat gelijk staat aan 79.200 pallets plastic voor eenmalig gebruik.

Loadhog’s oplossingen voor meervoudig gebruik helpen niet alleen te voorkomen dat plastic in de oceanen en op stortplaatsen terechtkomt, maar zijn ook een ideale oplossing om goederen veilig te vervoeren. Vergeleken met eenmalig te gebruiken wikkelfolie, gaat de Loadhog Pallet Lid tot 10 jaar mee en kan regelmatig worden onderhouden om de levensduur te verlengen. De Pallet Lid kan op elke lading worden geplaatst en biedt een veilig systeem voor het vervoeren van goederen op een pallet, Pally of Dolly. Met de innovatie van de pallethoes hoeft de lading niet langer vlak te zijn en kan de Pallet Lid verschillende ladingen en containers in een hele reeks sectoren beveiligen en zo voldoen aan de behoeften van de supply chain.

Sky is niet het enige vooruitstrevende bedrijf dat groener wil worden, liever vroeg dan laat. De bezorgdheid over duurzaamheid neemt toe en de problemen rond plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik worden steeds duidelijker, waardoor actie in de richting van een circulaire economie wordt gestimuleerd. Het Global Circularity Report stelt dat slechts 8,6% van de wereld circulair is, wat betekent dat de overige 90% van de grondstoffen die wereldwijd worden gebruikt, niet terugkomen in de economie.

Het nieuwe circulaire actieplan van de EU is slechts één van de vele wereldwijde strategieën om een schonere planeet te creëren en de retourneerbare oplossingen van Loadhog zijn een stap dichter bij het groener maken van supply chains. De internationale groep, Böllhoff, is in staat geweest om hun supply chain in alle aspecten te optimaliseren door het toepassen van Loadhog oplossingen. Het bedrijf heeft plastic wikkelfolie geëlimineerd, werkuren gereduceerd en is getransformeerd naar een circulaire supply chain, wat resulteert in een enorme besparing van € 125.000 per jaar.

De Pallet Lid was het eerste product dat Loadhog ontwierp en produceerde, en sommigen zouden zelfs zeggen dat het zijn tijd ver vooruit was. Loadhog werd een steeds populairdere oplossing in vooruitstrevende supply chains en investeerde in twee van de grootste gietmachines die ze bezitten, ontwikkeld door Engel die Mucell-technologie gebruikt om de producten te vormen.

Loadhog richtte zich oorspronkelijk op de Britse markt, waar jaarlijks 220.000 ton wikkelfolie werd geproduceerd. Sindsdien is het Pallet Lid assortiment wereldwijd erkend en produceert het bedrijf UK, Euro, Half Euro en US footprints en kunnen ook aangepaste formaten worden ontwikkeld. De robuuste Pallet Lid oplossing heeft intrekbare banden en een geïntegreerd spanmechanisme dat afvalvrije beveiliging creëert, waardoor supply chains met een gesloten kringloop duurzamer worden, waarbij ook tijd, geld en arbeid worden bespaard. Van de Pallet lid is bekend dat voertuigen tot 40% meer gevuld kunnen worden, en, wanneer het in combinatie met de Pally wordt gebruikt, biedt dit systeem een betere voetafdruk dan bij gebruik van een rolkooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.