Toyota Material Handling lanceert nieuwe elektrische Traigo80 heftruck

Toyota Material Handling Traigo80 heftruck

Toyota Material Handling Europe introduceert een nieuwe generatie elektrische 80-volt-heftrucks, met een duurzame en robuuste vormgeving, voor zware lasten zowel binnen als buiten. Uiterst ergonomische modellen van 2 tot 3,5 ton met energiezuinige lithium-ion- batterij voor een hogere productiviteit. Klanten kunnen nu overstappen op schone elektrische trucks met uitstekende prestaties en zonder uitstoot. De nieuwe Toyota Traigo80 draagt bij aan veiliger, stiller, comfortabeler en kostenefficiënter intern transport.

De nieuwe elektrische Toyota Traigo80 heftruck is er in uitvoeringen met een hefvermogen van 2 tot 3,5 ton en een hefhoogte tot 6,5 meter. Klanten kunnen kiezen uit een compact chassis voor krappe ruimten of een langer chassis met een grotere batterij voor intensiever gebruik. Daarnaast zijn er nog twee nieuwe modellen met een chassis voor langere en grotere lasten bij een lastzwaartepunt van 600 mm.

Met zijn volledig metalen cabine en robuuste chassis is de Traigo80 ontworpen voor zware werkomstandigheden. Voor maximale prestaties buiten en optimaal chauffeurscomfort kunnen klanten kiezen voor de volledig gesloten cabine voor bescherming tegen slecht weer in combinatie met optimaal beschermde motoren voor duurzaamheid onder alle weersomstandigheden.

Met onze nieuwe elektrische Toyota Traigo80 heftruck kunnen klanten de productiviteit en efficiëntie verbeteren, zonder dat dat ten koste gaat van betrouwbaarheid of duurzaamheid, zelfs bij de meest intensieve binnen- en buitentoepassingen. We zetten ons volledig in voor duurzaamheid en het terugdringen van de milieubelasting van onze producten, en daarom geloven we dat deze nieuwe elektrische truckmodellen in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen”, zegt Jose Maria Gener, Vice President Sales & Marketing van Toyota Material Handling Europe.

Hogere energie-efficiëntie

De elektrische 80-volt-modellen zijn verkrijgbaar met verschillende energieoplossingen: lithium-ion, loodzuur en brandstofcel. Klanten kunnen twee slimme energiepakketten kiezen op basis van de high-density lithium-ion- batterijoplossingen van Toyota. Voor maximale energie-efficiëntie, minder CO2-uitstoot en lagere energiekosten. Aan de hand van dit concept kunnen klanten voor hun werkpatronen de ideale combinatie van batterij en lader berekenen en daarbij rekening houden met de bedrijfstijden en geplande pauzes tijdens een normale dienst. Bij de meeste toepassingen kunnen de trucks dan meerdere diensten doorwerken zonder dat de batterij moet worden vervangen. Zo wordt op de kosten van extra batterij’s en vervangingsapparatuur bespaard. De nieuwe Traigo80 met een kleine lithium-ion- batterij kan bijvoorbeeld een volledige dienst van acht uur doorwerken. Tijdens de normale bedrijfstijden hoeft de batterij maar twee keer een kwartier te worden geladen en tijdens de middagpauze nog eens 45 minuten. De lithium-ion- batterij van een Traigo80-truck hoeft niet te worden onderhouden, wat resulteert in een veel hogere energie-efficiëntie.

De andere energieoplossing voor de Traigo80 is waterstof, waarmee emissievrij kan worden gewerkt en dat in luttele minuten kan worden bijgevuld. Voor gebruikers die al over een waterstofvoorziening beschikken, komen er H2-ready Traigo80-modellen. De batterij van de nieuwe elektrische 80-volt-truck kan snel en eenvoudig aan de zijkant worden vervangen – met behulp van een elektrische pallettruck – voor gebruikers die voor een lood batterij kiezen. De Traigo80 is ontworpen voor de zwaarste toepassingen, maar verbruikt dankzij verbeterde motoren en onderdelen nog altijd 15% minder energie dan het vorige model.

Betere ergonomie en productiviteit

Het nieuwe chauffeurscompartiment is ergonomisch ontworpen en uitgerust met een nieuwe verstelbare armsteun en veel opbergvakken. Het chauffeurscompartiment kan nu worden voorzien van een optioneel geïntegreerd kleurenaanraakscherm met belangrijke gegevens, zoals hefhoogte, lastgewicht en mastpositie. Het scherm bevindt zich binnen handbereik, zodat het snel en veilig kan worden bediend. Een multifunctioneel display met drukknoppen is eveneens verkrijgbaar.

De chauffeur kan verder uit een compleet nieuw assortiment de regelaars kiezen die het best bij zijn rijstijl passen: minihendels, één multifunctionele joystick of multifunctionele hendels – voor optimale ergonomie en productiviteit tijdens de hele dienst. Het volledig zwevend chauffeurscompartiment gaat lawaai en trillingen tegen, voor meer comfort. Voor optimale efficiëntie en voor de veiligheid van de chauffeur wordt de Toyota Traigo80 uitgerust met hulpfuncties, waaronder het bekende en beproefde System of Active Stability (SAS) van Toyota. SAS controleert continu het lastgewicht, de hefhoogte en de trucksnelheid, zodat de truck altijd stabiel is.

Werkzaamheden meten en verbeteren

De Toyota Traigo80 is leverbaar als een verbonden smart truck, waarmee klanten de veiligheid, productiviteit en kostenefficiëntie van hun werkzaamheden kunnen volgen en verbeteren. Toyota Material Handling gaat door met geïntegreerde telematica, die al sinds 2018 standaard is bij de magazijnmodellen. Nu zijn ook nieuwe functies beschikbaar voor de nieuwe Traigo80.

Tot deze functies behoort een nieuw display voor de chauffeur met een gloednieuwe pre-operationele controlefunctie. Bovendien biedt de hardware van de volgende generatie meer inzicht om de productiviteit te verbeteren door te registreren wanneer de truck met of zonder last rijdt. Verder bewaakt de hardware de laadtoestand van de lithium-ion- of lood batterij, waardoor de batterij niet alleen langer meegaat, maar ook veiliger is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.