Aandeelhouders Euronav kiezen voor groene koers

Euronav

De aandeelhouders van Euronav hebben de overname van waterstofbedrijf CMBTech met maar liefst 99 procent meerderheid goedgekeurd. Daarmee kiezen ze overduidelijk voor een groene koers voor de onderneming.

Het prijskaartje van CMBTech was nochtans niet min. Euronav moest 1,15 miljard betalen voor de overname en zal ook nog flink zijn portefeuille mogen opentrekken om de schepen te betalen die CMBTech nog besteld had om zijn vloot groen te maken.

Alexander Saverys, de topman bij CMB, ziet zijn strategie om te vergroenen dus uitdraaien op een succes. Vorig jaar nog kon hij de controle verwerven bij Euronav na een lange verbeten strijd met John Fredriksen. Hun visies lagen lijnrecht tegenover elkaar. Waar Fredriksen Euronav nog wilde uitbouwen tot een gigantische rederij voor vervoer van ruwe olie, zag Saverys het dus veel groener. De onderneming wordt nu meer gediversifieerd en zal ook schepen hebben voor het vervoer van erts, containers, bulk en chemicaliën én ook voor groene brandstoffen.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.