Volvo lanceert de FM Low Entry voor elektrisch transport in de stad

Volvo Trucks

Volvo lanceert zijn eerste truckmodel ooit dat uitsluitend met een elektrische aandrijving is ontwikkeld. Met een laadvermogen voor zware lasten en uitstekend zicht voor de chauffeur is de FM Low Entry een elektrische truck die geoptimaliseerd is voor veilig en efficiënt rijden in stedelijke gebieden.

Nu steeds meer steden ernaar streven hun stedelijke omgevingen te verbeteren door de emissieniveaus te verlagen, neemt de vraag naar emissievrije trucks die aan deze nieuwe eisen van klanten kunnen voldoen snel toe.

Het recentste model dat Volvo Trucks heeft toegevoegd aan zijn programma voor elektrische trucks, de Volvo FM Low Entry, is een zware truck die speciaal ontwikkeld is voor uiteenlopende transportopdrachten in stedelijke gebieden. Het is ook het eerste truckmodel ooit dat door Volvo is ontwikkeld en dat alleen verkrijgbaar is met een elektrische aandrijving.

“Deze emissievrije truck vormt een geweldige aanvulling op ons elektrische aanbod, is perfect geschikt voor transport in de stad en is ontworpen met de chauffeur in gedachten. Het is een krachtige, maar toch vlot te besturen en gemakkelijk te manoeuvreren truck. De nieuwe Volvo FM Low Entry sluit perfect aan bij onze ambities om ons elektrisch aanbod uit te breiden, waardoor nog meer klanten hun koolstofuitstoot kunnen verminderen”, legt Roger Alm, President Volvo Trucks, uit.

De truck is gebaseerd op het bekende FM-model van Volvo. De ruime cabine is verlaagd en naar voren verplaatst, en de lage instap en vlakke vloer vergemakkelijken het in- en uitstappen. Deze ontwerpkenmerken creëren een ergonomische, comfortabele en efficiënte werkomgeving voor chauffeurs in drukke steden.

De nieuwe FM Low Entry zal in eerste instantie worden verkocht in Europa, inclusief Turkije, Australië en Zuid-Korea. De verkoop gaat van start in het eerste kwartaal van 2024 en de productie start in het tweede kwartaal van 2024.

 

Acht elektrische truckmodellen
Met deze nieuwe, volledig elektrische truck voor transport in de stad heeft Volvo nu in totaal acht elektrische truckmodellen in zijn assortiment. In 2019 werd Volvo Trucks de eerste wereldwijde fabrikant die startte met de serieproductie van zware elektrische trucks. Het bedrijf streeft ernaar dat in 2030 50% van de wereldwijde verkoop van nieuwe Volvo-trucks elektrisch zal zijn.

Belangrijkste voorzieningen van de Volvo FM Low Entry:

 • Het zicht (met standaardspecificatie) voldoet aan de Transport for London Direct Vision-norm van 5 sterren.
 • De truck is uitgerust met het Volvo Dynamic Steering-systeem voor moeiteloos sturen en minder trillingen.
 • Er zijn drie opties voor het aantal zitplaatsen beschikbaar: Chauffeur + 0, 1 of 3 passagiers. Als er 3 passagierszetels achter in de cabine zijn geplaatst, belemmeren deze het zicht van de chauffeur niet. Hierdoor worden dode hoeken zoveel mogelijk beperkt en wordt bijgedragen aan een uitstekend zicht.
 • Tot de vele ergonomische voorzieningen behoren de lage instap, vlakke vloer en goed gepositioneerde handgrepen voor gemakkelijk en veilig uitstappen uit de cabine.
 • De truck is leverbaar met het nieuwe geavanceerde camera monitor systeem van Volvo.
 • Dit model is verkrijgbaar in twee cabinehoogtes (stahoogte): standaard  (1575 mm) en met verhoogd dak  (1945 mm).
 • Beschikbare asconfiguraties: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4
 • MTM : 19-32 ton
 • Motor: 330 kW
 • Batterij: 360 kWh (4 batterijen)
 • Rijbereik: tot 200 km (het rijbereik is afhankelijk van verschillende parameters zoals het gewicht van de lading, de rijstijl, de rijcyclus, de topografie, de temperatuur, enz.)
  Opladen: 250 kW DC (gelijkstroom), 43 kW AC (wisselstroom)
 • Wielbasis: 3900-6000 mm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.