Arteveldehogeschool reikt hand naar supply chain sector met nieuw postgraduaat

Arteveldehogeschool reikt hand naar supply chain sector met nieuw postgraduaat

Postgraduaat Supply Chain Management and Business Analytics van Arteveldehogeschool bereidt werknemers voor op sector in volle ontwikkeling

Van de T-shirt die u vandaag draagt tot de vloerbetegeling in uw badkamer – zeker in coronatijden blijkt eens te meer hoezeer wij verbonden zijn met de nationale en internationale handel. De logistieke en supply chain sector is daarin van cruciaal belang, maar veel nieuwe werknemers betreden het vakgebied met een heel andere vooropleiding. Met het gloednieuwe Postgraduaat Supply Chain Management and Business Analytics reikt Arteveldehogeschool de supply chain sector de hand toe, “zodat werkgevers hun middelen efficiënter kunnen inzetten,” vertelt Freya Roosens, Hoofd Levenslang Leren van Business en Management aan Arteveldehogeschool.

Ongekend is onbemind

De supply chain sector is voor velen een ongekende sector. En zoals vaak is ongekend onbemind. Heel wat werknemers stromen in deze sector in met een heel andere vooropleiding, waardoor bedrijven heel wat tijd, geld en energie steken in opleiding en on-the-job-training. Arteveldehogeschool start daarom begin oktober 2020 met een gloednieuw Postgraduaat én modules Supply Chain Management and Business Analytics. “Bedrijven investeren inderdaad bijzonder veel tijd in het opleiden van hun medewerkers en doen dit vaak op eigen houtje en met eigen middelen en tijd”, zegt Freya Roosens. “Vele logistieke spelers in Vlaanderen vinden vaak telkens opnieuw het warme water uit als het gaat over opleiding, terwijl middelen veel efficiënter zouden kunnen worden ingezet door werknemers naar een partner-opleidingsverstrekker te sturen die gespecialiseerd is zowel op inhoudelijk als op didactisch vlak.”

Globalisering en digitalisering: de nieuwe koers van supply chain?

Binnen dit gloednieuw postgraduaat zullen studenten één academiejaar lang ondergedompeld worden in vakken zoals Supply Chain Basics en Supply Chain Optimization, maar ook in HR and Leadership en Logistics IT and Engineering. Cursisten volgen ofwel het volledige postgraduaat, of kiezen heel gericht voor één of meerdere modules. “In één van de modules focussen we op Logistics IT and Engineering”, verduidelijkt Roosens. “Business Analytics is een belangrijke trend die we momenteel binnen de supply chain sector zien. De supply chain gaan optimaliseren kan enkel als je de (digitale) tools hebt die kunnen meten en weten. In deze module verdiepen we ons hierin”.

Tot slot kunnen cursisten hun opleiding vervolledigen met een 5-weken durende stage. “Een ideale opstap voor wie graag in de logistieke sector terecht wil, maar hier nog geen concrete werkervaring kan voorleggen”, stelt Roosens. “Met deze modules en dit postgraduaat richten we ons bijgevolg op twee doelgroepen: huidige werknemers die reeds een uitvoerende logistieke job hebben, maar die zich willen verdiepen in supply chain én werknemers die graag in de logistieke sector willen werken, maar de nodige bagage missen en dit postgraduaat als opstap zien”. Het is ook een ideale manier om kennis te maken met een sector die continu nood heeft aan professioneel opgeleide medewerkers. Op die manier hoopt Arteveldehogeschool snel inzetbare en gekwalificeerde supply chain medewerkers voor te bereiden op een boeiende carrière binnen de supply chain. “Want dat deze sector de komende jaren, omwille van digitalisering en globalisering, een aangepaste koers zal varen, is een zekerheid. Uitdaging verzekerd!” concludeert Roosens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.