TGW ondersteunt Mango bij het optimaliseren van zijn serviceniveau

TGW ondersteunt Mango bij het optimaliseren van zijn serviceniveau

In de afgelopen maanden is in de buurt van Barcelona een sterk geautomatiseerd multichannel-distributiecentrum gebouwd voor Mango. Deze logistieke hub belevert momenteel meer dan 2.200 winkels en online klanten, niet alleen in Spanje en Europa, maar over de hele wereld. De Oostenrijkse intralogistieke specialist TGW kreeg de opdracht het project te ontwerpen en uit te voeren. Een flexibele oplossing helpt de moderetailer bij het voorbereiden van kleding op hangers, verpakte gevouwen kleding en accessoires, kortom het volledige assortiment dat Mango aanbiedt.

Mango, opgericht in 1984, is een van ’s werelds toonaangevende modeconcerns. Mango verkoopt kleding, schoenen, tassen en accessoires – zowel online als in meer dan 2.200 winkels. Het Spaanse bedrijf is aanwezig in meer dan 110 landen en telt 15.000 medewerkers. Het afgelopen boekjaar realiseerde Mango een omzet van 2,2 miljard euro. Als gevolg van de groei de voorbije jaren was het noodzakelijk geworden de supply chain te consolideren. Om de levertijden te optimaliseren en de logistieke kosten te verlagen, koos Mango ervoor een centrale hub te bouwen in de Catalaanse gemeente Lliça d´Amunt.

Een combinatie van flexibiliteit en prestatievermogen

In de inbound-zone worden de dozen rechtstreeks in containers of op pallets ontvangen. De opslag- en ordervoorbereidingszone bestaat uit een miniload-systeem met 44 gangen en een opslagcapaciteit van 850.000 dozen. In de pickzone worden dagelijks de bestellingen klaargemaakt voor gevouwen kledingstukken en accessoires. De zone omvat acht geautomatiseerde stations die de ontvangstdozen in de opslagbakken plaatsen en een Stingray-shuttlesysteem. Deze laatste bestaat uit 14 gangen met elk 13 niveaus voor het leveren van mono-referentie dozen aan de hoogwaardige picking-werkstations van TGW.

Antonio Pascual, Director Supply Chain bij Mango bevestigt: “Met dit nieuwe distributiecentrum zetten we de volgende stap in de modernisering van ons intralogistieke systeem. Dit betekent dat we onze klanten de komende jaren de best mogelijke service kunnen blijven bieden.” David Bendien, CEO Zuid-Europa bij TGW vult aan: “De nieuwe oplossing is volledig geautomatiseerd en combineert zowel flexibiliteit als dynamiek met maximale controle over elk proces. En dit alles tegen een bescheiden cost of ownership.”

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.