BITO Systems implementeert bijzonder concept bij TVH ipv zonepicking

BITO Systems implementeert bijzonder concept bij TVH ipv zonepicking

BITO Systems heeft het volledige magazijn van TVH ingericht om het bijzondere concept van één bak per orderregel te implementeren.

TVH Forklift Parts, één van de divisies van TVH Group Thermote & Vanhalst koos voor een opvallend logistiek systeem. TVH opteerde niet voor het traditionele zonepickingsysteem, maar voor een complex orderverzamelproces waarbij per orderlijn één bak wordt gevuld. Paul Thermote, zaakvoerder en oprichter van TVH Group kristalliseerde zelf het slim bekeken idee tot een werkbaar systeem. Hierdoor kan uit het magazijn met meer dan 450.000 artikelen een order opgeleverd worden in minder dan 30 minuten. Het magazijn van 93.000 m² werd door BITO Systems ingericht op drie niveaus. Erik Deceuninck, Project Manager TVH Forklift Parts: “Indien TVH zijn marktleiderschap wil behouden is een efficiënte inrichting van het logistieke centrum van fundamenteel belang. Het nieuwe magazijn, dat we in 2004 hebben geopend, heeft onze logistiek naar een hoger niveau getild. Voorzien van de laatste technologieën en inzichten kunnen we onze klanten nog sneller van producten voorzien. Sinds de opening van het nieuwe magazijn zijn we steeds blijven zoeken naar de meest geavanceerde en geautomatiseerde logistieke processen om ons reeds miniem foutenpercentage nog verder te laten dalen.”

Voor TVH duurt de gemiddelde doorlooptijd van zonepicking te lang. TVH wil voor de interne dienst een maximum oplevertijd van 30 minuten kunnen garanderen. De daaruit vloeiende basiskeuze voor optimale flexibiliteit is dat men per orderlijn één bak vult. Al deze bakken worden aan het einde van het proces in sorteerunits geconsolideerd. De sorteerunits zijn uitgevoerd als miniloads met doorrolkanalen. Dezelfde bak wordt ook gebruikt in de voorraadminiload.

Erik Deceunick: “In het oude magazijn in Gullegem handelden we 2500 orderlijnen per dag af. Vandaag kunnen we tot 20.000 lijnen per dag realiseren. De consolidatie van al deze orderlijnen met een aparte bak is een grote uitdaging. Door middel van de doorrolstellingen slagen we erin het orderverzamelen vlot te laten verlopen.”

Bron: BITO Systems

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.