Bpost gaat voor een groen 2023

bpost
Bpost blijft inzetten op vergroening. Op dit moment is al meer dan 40% van de vloot van Bpost milieuvriendelijk. Doel is om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 55% te verminderen ten opzichte van 2019. Daarnaast wil de onderneming zijn ‘last mile’ leveringen volledig CO2 vrij maken.

Een groen 2022

In 2022 werden er 46 nieuwe LNG-vrachtwagens, meer dan 500 elektrische bestelwagens en 275 elektrische cargofietsen en elektrische fietsen aangekocht. Bpost heeft ook 300 nieuwe afhaalpunten geïnstalleerd waardoor het totale aantal in België nu op 2800 staat. Ten slotte heeft Bpost ook al vijf Ecozones gemaakt waar volledig uitstootvrij geleverd kan worden. Dat is nu zo in Bergen, Namen, Louvain-la-Neuve, Mecheen en Leuven. Ook in 1000 Brussel, Brugge en een deel van Antwerpen gebeurt dit nu ook al.

2023 wordt nog groener! 

bpost blijft investeren in zijn groene wagenpark! Er komen in totaal zo’n 1.700 elektrische bestelwagens bij. Zo komen er 400 extra e-vans, waarvan de levering voorzien is in het eerste kwartaal van 2023. Daarnaast komen er nog eens 300 elektrische bestelwagens, die reeds zijn reeds besteld én 950 bestelwagens die begin 2023 zullen worden besteld.

Daarnaast komen er geleidelijk aan nog een tiental dubbeldekkers (Double Deck Trailers – DDT’s), aan tegen de zomer van 2023. Sommige ervan zullen zelfs zijn uitgerust met zonnepanelen. Voor 2023 is ook de aankoop van een eerste elektrische vrachtwagen voorzien.

Chris Vansnick,  Director Group Sustainability: “Duurzaam ondernemen, en meer bepaald duurzame stadslogistiek, maken integraal deel uit van de lange termijnvisie en -strategie van bpostgroup. bpost wil en kan de voortrekkersrol op het vlak van duurzame stadslogistiek in België waarmaken. We blijven daar sterk in investeren.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.