Cargolux brengt Valentijn

Cargolux brengt Valentijn

Valentijn is weer in het land. We kopen weer cadeautjes en bloemetjes, maar veel onzichtbaarder achter deze dag is het logistieke proces dat eraan vooraf gaat. We bekijken één van de logistieke spelers die deel uitmaken van het Valentijn gebeuren, Cargolux.

In de aanloop naar Valentijn hebben de Cargolux piloten een heel bijzondere missie. Ze brengen miljoenen bloemen naar Europa vanuit Afrika en Latijns Amerika. Naast de traditioneel 20 wekelijkse vluchten uit Nairobi, Quito en Bogota heeft Cargolux 1.200 ton extra capaciteit voorzien om de piek voor deze feestdag op te vangen.

Om ze vers en fris in de winkels te krijgen, moeten deze bloemen in de Europese distributiecentra aankomen binnen 48 uur nadat ze geoogst werden. Daarvoor worden thermodekens gebruikt die een bijkomende bescherming bieden voor temperatuursgevoelige leveringen, zoals onze valentijnsbloemen. De vloot Boeing 747F vliegtuigen werden speciaal ingericht om deze ‘bederfbare’ producten te transporteren in temperatuurgecontroleerde condities.

Uiteindelijk komen de bloemen aan in Findel Airport, de luchthaven in Luxemburg welke één van de meest moderne centra voor temperatur-controlled logistics is in Europa, waarna ze verdeeld worden naar de distributiecentra.

Dus als je straks je bloemetjes geeft of krijgt, sta dan gerust even stil bij impact die onze logistiek en transport sector heeft op deze Valentijnsdag.

Prettige Valentijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.