Tramotrans breidt vloot uit met reeks Volvo Trucks

Tramotrans breidt vloot uit met reeks Volvo Trucks
Tramotrans, de transportdochter van het wegenbouwbedrijf TRBA in Moeskroen, heeft onlangs een hele reeks Volvo Trucks trekkers en vrachtwagens in gebruik genomen. Onder hen een veegmachine. Voor het bedrijf is dit een primeur. “Bij onze soort activiteit staat punctualiteit voorop. Met deze nieuwe machines kunnen we deze garanderen”, aldus Pierre Stadsbader, zaakvoerder van het familiebedrijf. Dit is ook de redenering achter de aankoop van FH-trekkers voor machinetransport.

De recente levering aan Tramotrans betreft een FMX 4×2 veegmachine met GDA en vier 460 pk FH 4×2 trekkers voor de tractie van betonmixers en geïsoleerde kiepopleggers voor het transport van asfalt. Ze bevat ook een 500 pk FH 4×2 trekker en een 500 pk FH 6×4 trekker voor werktuigtransport, een FE 4X2 bakwagen en een FMX 8X4 plateau-bakwagen met kraan voor het onderhoud”, verduidelijkt Pascal Schlumpf, vertegenwoordiger bij Grand Garage du Nord, de Volvo Trucks dealer voor West-Henegouwen.

“De diepladers rijden vooral ’s nachts, om wegenbouwmachines naar de werven te brengen. Voor ons is het van cruciaal belang dat ze niet in panne vallen, want het duurt ’s nachts langer om ze te depanneren. Ze zouden te laat ter plaatse kunnen aankomen. In onze branche is stiptheid essentieel en we hebben absoluut betrouwbare trucks nodig. Daarom kozen we voor deze Volvo Trucks”, zegt Pierre Stadsbader.

Veegmachine

Dat is tevens de reden waarom hij besloot om ook in een veegmachine te investeren. “Deze trucks zijn uitgerust met een roterend borstelsysteem, hogedrukstralers  en een stofzuiger. Ze worden gebruikt om de ondergrond te reinigen voor de wegwerkzaamheden zelf beginnen. Het zijn dure machines, zodat we tot voor kort dit werk uitbesteedden aan een ander bedrijf. Maar bij het geringste stiptheidsprobleem van dat bedrijf nam heel de werf achterstand, vermits het onmogelijk is asfalt of beton te gieten voor de ondergrond gereinigd is. Met deze trucks kunnen we nu een full service bieden en de stiptheid vergroten”, zegt Stadsbader.

Trekkers in plaats van 8×4 bakwagens

De vloot van 53 trucks – waarvan meer dan de helft Volvo Trucks – is ook uitgebreid met vier FH 460 4×2 trekkers voor het slepen van 10 m³ betonmixers. “Ook dat is nieuw. Ze stellen ons in staat om 8×4 trucks te vervangen die slechts 8 m³ mixers kunnen meenemen. Niet alleen is de capaciteit van de mixers groter, maar ook het brandstofverbruik van de trekkers is lager. We winnen dus op alle fronten”, besluit Pierre Stadsbader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.