Carrefour België aan de slag met voice picking van Zetes

ZetesMedea Voice - Carrefour
In zijn nieuw distributiecentrum in Willebroek is Carrefour sinds kort aan de slag met de voice picking-oplossing ZetesMedea. Daarmee zorgt het voor een efficiënte verwerking van de ongeveer 5.000 dagelijkse online bestellingen. Het bedrijf verwacht dat de e-commerceactiviteiten zullen blijven toenemen.  
Carrefour België telt 40 hypermarkten, meer dan 440 supermarkten, zo’n 300 kleinere buurtwinkels en meer dan 200 afhaalpunten. Het bedrijf opende in mei 2021 een nieuw distributiecentrum in Willebroek om alle leveringen voor België centraal te verwerken en om zijn groeiende e-commercebusiness te ondersteunen.
Voor de logistieke automatisering in het distributiecentrum zocht het bedrijf een vertrouwde partner met relevante kennis, expertise en technologie. Het koos voor het Belgische Zetes en zijn beproefde voice picking-oplossing ZetesMedea. Die moet de pickingefficiëntie en verwerkingssnelheid op peil brengen.
Snelle implementatie 
Zetes is al langer een vertrouwde partner en adviseur van Carrefour en heeft zijn capaciteiten bewezen tijdens eerdere voice picking-implementaties en ondersteuningscontracten voor de Europese activiteiten. Voor het project in Willebroek was de implementatiesnelheid een belangrijke factor. Slechts vier maanden waren er nodig vanaf het eerste gesprek tot de uiteindelijke implementatie van ZetesMedea Voice en het distributiecentrum verwerkt nu tot 5.000 bestellingen per dag.
“Dankzij hun onmiskenbare kennis van hun business, was Zetes in staat om zeer snel te handelen. Hun expertise in logistieke en magazijnprocessen stelde ons bovendien in staat om als een geïntegreerd team samen te werken”, aldus Christophe Stemberger, Digital & E-commerce Program Manager bij Carrefour België.
‘Flexibiliteit en veelzijdigheid’
ZetesMedea Voice stelt de orderpickers van Carrefour in staat om de producten in hun schappen op een snelle en efficiënte manier te verzamelen, zodat de bestellingen snel en op tijd kunnen worden verwerkt voor maximale klanttevredenheid. Naast de ZetesMedea-software werd ervoor gekozen de operators uit te rusten met een Zebra TC57-terminal gecombineerd met een RS5100-ringscanner.
Dit maakte een efficiënt beheer van alle gemeenschappelijke apparaten mogelijk, die zowel door de operators als door de chauffeurs kunnen worden gebruikt, inclusief een telefoonverbinding.
De orderpickers vullen op verschillende plekken in het magazijn de bestellingen op de transportband aan, waarna deze naar de laaddocks voor uitgaande leveringen gaan. Dankzij de voice-oplossing kunnen ze nu volledig handenvrij werken, waardoor ze meer bewegingsvrijheid hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.