OMNIMAX – Omnichannel distributie, maximale logistieke winst

Loadhog Omnimax

De Omnimax is een omnichannel bak die in de hele supply chain kan worden gebruikt, van het werken met automatiseringssystemen om de picking efficiëntie in het magazijn te maximaliseren, tot het vergroten van de belading van voertuigen tijdens het transport naar de winkel en leveringen voor eindklanten.

Met verschillende automatiseringsfuncties en een innovatief design om de ergonomie voor gebruikers te vergroten, biedt dit product aanzienlijke voordelen voor elk contactpunt binnen de supply chain en is het de ideale transportoplossing voor toepassingen binnen de retail, click & collect en last mile delivery.

Het automatiseringsvriendelijke beugelarm-systeem is ontworpen om het stapelen van de bakken te vergemakkelijken waarbij geen complexe robotica en veel menselijke manipulaties bij komen kijken. Het resultaat zijn zeer lage implementatiekosten.

De bakken kunnen tijdens het orderpicken eenvoudig worden gestapeld, zonder dat een deksel nodig is. Indien gebruikt voor thuisbezorging, heeft de Omnimax een optioneel deksel beschikbaar om de lading tijdens het transport te beschermen voor de eindklant.

Dankzij de veelzijdigheid van de Omnimax worden de kenmerken en voordelen van een geautomatiseerde bak samengebracht met de hoge volume- en retourefficiëntie van transportverpakkingen. Het kan in de hele supply chain worden geïmplementeerd, waardoor de efficiëntie en productiviteit overal worden verhoogd.

De Omnimax is verkrijgbaar in 4 verschillende hoogtes en biedt het grootste bruikbare volume op de markt, met een maximale inhoud van 52,4l (270 mm), 62l (320 mm), 69l (360 mm) en 79l (400 mm). Gemiddeld kan er 7% meer volume worden getransporteerd. Deze bak zorgt voor een grotere vullingsgraad tijdens transport (heen en terug). Met een nestafstand van 80 mm biedt de Omnimax ook maximale rendementsefficiëntie in vergelijking met andere nestbare bakken.

De Omnimax voldoet aan de FM Global-regelgeving waardoor de Omnimax wordt gemaakt met drainage gaten zodat water weg kan lopen in geval van brand. Deze openingen zijn zo aangebracht dat ze geen fouten kunnen geven wanneer er lasers worden gebruikt in geautomatiseerde systemen.

Het easy-picking-deksel klikt vast in de bak en is langs de twee lange zijdes te openen. Het blijft op de bak zitten door een scharnier. De ergonomie bij het picken wordt verbeterd terwijl de producten beschermt blijven. Wanneer de Omnimax wordt gebruikt in combinatie met het Loadhog Pally & Lid-systeem, vergemakkelijkt dit het transport en elimineert het dubbele handelingen.

Met de stijging van de verkoop via e-commerce in de afgelopen jaren (van 13,8% in 2019 naar 19,6% in 2021 wereldwijd), moesten retailers zich concentreren op toepassingen rond click & collect-en last mile delivery. De optimalisatie van deze processen is een prioriteit en veel bedrijven zijn op zoek naar de juiste verpakkingsoplossing. De Omnimax is het antwoord op deze stijgende vraag en is voor retailers de toekomstverpakking!

Voor meer informatie kunt u hier contact met ons opnemen:
https://loadhog.com/nl/contact/

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.