Certis Benelux overgenomen door Bulteau Développement

Manuel Couwet - Certis Benelux

Certis Benelux, de specialist in industriële verpakkings- en bevestigingsoplossingen, kondigt zijn overname aan door het Franse familiebedrijf en sectorgenoot Bulteau Développement. Met deze overname wil de Franse groep zijn activiteiten, zowel op geografisch als op technisch vlak, uitbreiden. Certis Benelux zal blijven bestaan onder zijn eigen naam. De dagdagelijkse leiding blijft in handen van het huidige management.

Bulteau Systems, dochteronderneming van Bulteau Développement, fabrikant-verdeler van verpakkingssystemen in Frankrijk, zal met zijn productkennis en knowhow bijdragen tot de verdere ontwikkeling van Certis in België en in Nederland.

Win-win voor beide bedrijven

De overname is geen financiële investering”, benadrukt Manuel Couwet, CEO van Certis Benelux. “Wel integendeel; het is een overname door een investeerder die vooral de synergie tussen de twee bedrijven beoogt. Bulteau Systems zal gebruikmaken van onze technische kennis, terwijl Certis kan groeien onder de vleugels van een sterk moederbedrijf door zijn gamma van producten uit te breiden.”

Certis blijft Certis

De drie vorige aandeelhouders hebben hun aandelen voor de volle 100% verkocht, inclusief het gebouw. Voor de klanten en medewerkers van Certis Benelux zal er in eerste instantie weinig veranderen. Certis blijft Certis en het bedrijf blijft gevestigd in Gent. Bovendien zal Manuel Couwet minstens de komende drie jaar aanblijven als CEO. “Het doel is om Certis Benelux te blijven uitbouwen en onze technische expertise ook in te zetten buiten de Benelux”, vertelt Manuel Couwet. “Onze klanten zullen we een breder gamma van producten kunnen aanbieden. Bovendien zullen we, dankzij de grotere financiële slagkracht van Bulteau Systems, innovaties sneller kunnen ontwikkelen.”

Belgische producten voor de Franse markt

Certis Benelux heeft eveneens een uitgebreid gamma van bevestigingstechnieken; producten die Bulteau Systems nog niet verdeelde. Het is de bedoeling om de bevestigingstechnieken van Certis in de toekomst ook in Frankrijk te verdelen. Hetzelfde geldt voor het Wrappah concept van Certis. Met deze innovatieve totaaloplossing kunnen klanten hun goederen verpakken tegen een vaste prijs per gewikkelde pallet. Het is een cloud based oplossing waarbij geen machine aangekocht moet worden. Alle kosten, ook die voor onderhoud, zitten vervat in de vaste prijs per gewikkelde pallet. Ook deze dienst zal, in navolging van het succes in de Benelux, in Frankrijk worden verspreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.