CMA CGM neemt een belang van 9% in Air France-KLM

CMA CGM

CMA CGM en Air France-KLM gaan samenwerken voor luchtvracht. CMA CGM neemt hiervoor een belang van 9% in de luchtvaartonderneming. Concreet werd er afgesproken dat beiden gedurende 10 jaar alle luchtcargo samen zullen organiseren. Dat zou gaan over hun vrachtvliegtuigen, maar ook over de cargo die met passagiersvliegtuigen vervoerd wordt.

CMA CGM is vooral bekend als rederij in de containerscheepvaart. Maar de laatste maanden werden er meerdere overnames gedaan in de transportsector buiten deze kernactiviteit. Zo werd vorig jaar onder andere CMA CGM Air Cargo opgericht. Hiervoor werkte de onderneming samen met Air Belgium. Nu CMA CGM echter een belang heeft genomen in Air France-KLM, zal de samenwerking met Air Belgium binnenkort stopgezet worden.
Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.