Minder cargo via Brussels Airport

Brussels Airport

Het vrachtvervoer op Brussels Airport daalde in april met 14% in vergelijking met april 2021. Ook bij de volumes luchtvracht is er een daling van 14%. We zien een daling van 30% in het volvrachtsegment, terwijl het vrachtvervoer aan boord van passagiersvluchten sterk is gestegen met 58% vanwege de stijging van het aantal passagiersvluchten. Het aandeel van de cargovluchten die uitgevoerd werden met passagierstoestellen bedroeg 39% van de volvrachtvluchten.

De expresdiensten kenden een daling van 17% door de vertraging in de groei van de e-commercemarkt in West-Europa en de tijdelijke reallocatie van bepaalde vluchten naar andere luchthavens. Daarnaast daalden de volumes getruckte vracht met 14%.

Azië is opnieuw de grootste import- en exportregio geworden. Afrika is de tweede importregio en de derde exportregio en noteert voor beide segmenten een groei in vergelijking met vorig jaar. Noord-Amerika is de derde importregio en de tweede exportregio.

Sinds het begin van de wereldwijde distributie van vaccins in november 2020 heeft Brussels Airport 1,2 miljard COVID-19 vaccins afgehandeld, wat Brussels Airport de belangrijkste Europese hub maakt voor het vaccintransport.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.