Yusen Logistics opent smart pharma hub in Gembloux

Yusen Logistics - Gembloux

Yusen Logistics Benelux opent een nieuw ultramodern farma en healthcare logistiek centrum in Gembloux (Wallonië). De Benelux als strategische locatie voor healthcare logistiek wordt daarmee verder versterkt. Door de toegenomen vraag heeft Yusen Logistics Benelux de afgelopen jaren al ruim 40.000m² aan haar smart farma operaties toegevoegd door de opening van nieuwe warehouses in Roosendaal, Antwerpen en Herentals. Nu investeert Yusen Logistics in deze nieuwe locatie in Gembloux.

Yusen Logistics Benelux zal tegen het einde van Q1 2024 een gloednieuw, state-of-the-art geautomatiseerd farma en healthcare GDP gecertificeerd logistiek centrum openen in Gembloux, het zuiden van België. Gembloux is centraal gelegen en uniek voor het gebied. Dit project geeft een belangrijke impuls aan de werkgelegenheid en de regionale economie in Wallonië. Dit 18 meter hoge warehouse zal uit twee afzonderlijke gebouwen bestaan. Eén gebouw van 1.500m² is ingericht voor de opslag van gevaarlijke goederen. Het andere gebouw zal ongeveer 39.000m² opslagruimte hebben met variabele temperaturen. Het gebouw zal uitgerust worden met een reeks geautomatiseerde oplossingen zoals AMR’s (Autonomous Mobile Robots) en AGV’s (Automated Guided Vehicles) als ondersteunende technologieën in de orderverwerking. Dit nieuwe warehouse zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Er komen zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen. Het gebouw zal BREEAM-gecertificeerd en FM Global-compliant zijn. MG Real Estate is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de site en zal deze verhuren aan Yusen Logistics.

GSK heeft de ambitie om haar Belgische magazijnactiviteiten voor inkomend materiaal en vaccins te consolideren en centraliseren in dit nieuwe logistieke centrum (GSK Logistics Hub). De resterende ruimte op deze vestiging in Gembloux zal toegankelijk zijn voor andere healthcare klanten.

Bruno Jacques, Managing Director van Yusen Logistics Benelux: “Dit nieuwe warehouse onderstreept onze strategie om de farma- en healthcare activiteiten binnen de Benelux en Europa verder te ontwikkelen. Grote volumes gecombineerd met verschillende vormen van automatisering en dit alles volgens de hoogste kwaliteits- en HSES-normen.Wij zijn een sterke en professionele logistieke healthcare specialist die klanten een unieke meerwaarde biedt in hun supply chain activiteiten. Dit door een sterke focus op kwaliteit en HSES, korte doorlooptijden, hoge service en kostenefficiëntie. Wij zijn onze klanten dankbaar voor hun vertrouwen in onze dienstverlening en het toevertrouwen van hun producten. Ik waardeer de bijdrage van onze partners en MG Real Estate ten zeerste. Evenals de support van onze onderaannemers. In het bijzonder wil ik BEP Namen en Renaud Degueldre bedanken voor hun belangrijke bijdrage in het mogelijk maken van deze ontwikkeling. Ik kijk ernaar uit om met alle betrokken partijen samen te werken om dit nieuwe project tot een groot succes te maken!”

Emmanuel Amory, de recent benoemde Managing Director van de vaccindivisie voor GSK België: “We willen alle Yusen Logistics medewerkers bedanken voor het aangaan van deze bijzonder belangrijke uitdaging voor onze organisatie. De bouw van dit spectaculaire nieuwe logistieke centrum, met de allernieuwste technologie en toepassing van de hoogste milieunormen, zal niet alleen een indrukwekkende opslagruimte voor onze vaccins met variabele temperaturen mogelijk maken, maar zal ook de hub zijn voor de export van miljoenen vaccins over de hele wereld. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze vaccins sneller naar meer dan 160 landen verspreiden, terwijl we onze CO2-uitstoot verminderen. Dit grootschalige project, uniek in de regio, toont nogmaals de intentie van GSK om het biofarmaceutische ecosysteem in België te versterken en tegelijkertijd de positie van Wallonië aan de top van de logistiek te consolideren.”

De Benelux is een strategische hotspot voor Yusen Logistics in Europa – voor import- en exportstromen, wereldwijde lucht- en zeevracht in combinatie met uitgebreide wegennetwerken voor doorvoer naar bestemmingen in heel Europa. De vestigingen van Yusen Logistics Benelux zijn ook knooppunten op de Yusen Logistics farmaceutische superhighway, een Control Tower aangestuurd Europees netwerk, waarin jaarlijks meer dan twee miljoen pallets met farmaceutische producten worden vervoerd. De uitbreiding met deze nieuwe locatie zal het healthcare netwerk van Yusen Logistics Europe en de verbinding met de andere regio’s over de wereld verder versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.