Colruyt Halle gaat voor groene waterstof heftrucks

Warenhuisketen Colruyt heeft in Halle een waterstoftankstation in gebruik genomen dat de heftrucks van de firma moeten voorzien van waterstof brandstof.  Die waterstof wordt gemaakt door elektriciteit uit wind en zonne-energie. De bouw is in opdracht van WaterstofNet dat projecten leidt waarbij waterstof als duurzame energie wordt gebruikt.

Warenhuisketen Colruyt heeft in het kader van een proefproject een waterstoftankstation te Halle in gebruik genomen die waterstof moet voorzien als brandstof voor heftrucks. De waterstof wordt opgewekt met elektriciteit uit wind en zonne-energie.
De test zal over een periode lopen van minstens 18 maanden en Colruyt zal zo’n 600.000 euro investeren in het project. Men wil ook bekijken hoe waterstof kan gebruikt worden om hernieuwbare energie te produceren en verbruiken.

Vlaams minister-president Kris Peeters ziet waterstof als een goede energiebron voor de toekomst.  ‘Waterstof is een oneindige bron zonder uitstoot van CO2 of fijn stof. Het proces om het te creëren kost veel geld omdat het niet voorkomt in de natuur. Maar door het gebruik van windturbines en zonnepanelen wordt ook deze vervuilende factor uitgesloten’, besluit Peeters.

 

Bron: de Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.