Continental lanceert de Conti CrossTrac vrachtwagenband

Continental lanceert de Conti CrossTrac vrachtwagenband

Continental is als belangrijke zakenpartner en leverancier voor de bouwindustrie haar constructiebandenportfolio aan het uitbreiden met de nieuwe Conti CrossTrac vrachtenwagenband voor gemengde toepassing op de weg en off-road. De nieuwkomer zop de Continental al gelanceerd worden op de Construction Innovation Days in Málaga van 17 april tot en met 19 april.

“Door de verwachte groei in de bouwindustrie zal ook de vraag naar bouwmachines en, als gevolg daarvan, de behoefte aan zeer gespecialiseerde constructiebanden toenemen. Onze nieuwe Conti CrossTrac vult ons brede constructieportfolio goed aan. De banden, ontwikkeld voor een veilige, productieve, efficiënte en duurzame bouwlogistiek, bieden onze klanten echte toegevoegde waarde binnen het constructiesegment,” zegt Constantin Batsch, Vice President Truck Tyres Replacement EMEA.

Het beste van twee werelden: Conti CrossTrac vrachtwagenband voor op de weg en off-road

Het transport naar en op bouwlocaties kan een zware klus zijn. Om hierin te slagen, moet de apparatuur betrouwbaar, op de weg en off-road, dag in dag uit werken. De nieuwe Conti CrossTrac banden zijn ontwikkeld om de ultieme balans te bieden tussen prestaties op de weg en off-road. De nieuwe banden moeten een uitstekende duurzaamheid, tractie, robuustheid en indrukwekkende weerstand tegen afbrokkelen en insnijdingen voor ruwe off-road omstandigheden en een lage rolweerstand, een hoog kilometerrendement en soepele prestaties op verharde wegen leveren. Het resultaat is dat de bestuurder elk oppervlak gemakkelijk kan besturen. Zelfs onder zware remmanoeuvres en richtingveranderingen verliezen de Conti CrossTrac banden nooit grip. Alle belangrijke afmetingen zullen beschikbaar zijn als intelligente band, die al is uitgerust met bandensensoren af fabriek. De intelligente sensoren meten continu de temperatuur en luchtdruk binnenin de band en verstrekken gegevens aan de bandencontrolesystemen ContiPressureCheck en ContiConnect van Continental om weer te geven op het dashboard van het voertuig of op een webportaal dat een overzicht geeft van de volledige vloot.

ContiLifeCycle

Dankzij hun robuustheid maken Conti CrossTrac banden meerdere levens mogelijk. De ContiLifeCycle begint met de nieuwe band en gaat verder met hoogwaardige oplossingen voor warme en koude loopvlakvernieuwing ContiRe en ContiTread, die voor een volledige, nieuwe en sterk presterende levensduur van de band zorgen. Naast het bieden van hoogwaardige oplossingen voor loopvlakvernieuwing neemt Continental ook de volledige zorg op zich voor karkassenbeheer, van inspectie en opslag tot aankoop en transport en – indien nodig – zelfs de definitieve afvoer. Door de levens van de banden te verlengen helpt ContiLifeCycle de kosten per kilometer te reduceren en vermindert zo de totale operationele kosten.

Meer info: Continental

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.