Crown lanceert QuickPick Remote orderverzameltechnologie

Met QuickPick® Remote heeft Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, vandaag een nieuwe orderverzameltechnologie geïntroduceerd die de traditionele methoden voor het verzamelen van orders aanzienlijk verbetert. Het systeem maakt gebruik van taakautomatiseringstechnieken om de workflow te vereenvoudigen en het verzamelproces te verbeteren. Hierdoor neemt de productiviteit toe en bestuurders raken minder gauw vermoeid. Op de LogiMAT-vakbeurs werd het nieuwe systeem van Crown uitgeroepen tot ‘beste product van 2013’.

QuickPick Remote is een technologie die in combinatie met de orderverzamelaars uit Crown’s GPC 3000-serie toegepast kan worden. Dankzij de draadloze bediening kunnen bestuurders de orderverzamelaar met één druk op de knop laten rijden, beide handen vrijhouden en hoeven ze niet meer naar het bestuurdersplatform van de truck terug te lopen. In de truck zijn laserscanners ingebouwd die eventuele obstakels links, rechts of aan de voorkant van de truck identificeren en zo botsingen vermijden. Door de automatische stuurcorrectie rijdt de orderverzamelaar in een rechte lijn en op constante afstand van de stellingen door het gangpad.

Efficiënter orderverzamelen op laag niveau

Bestuurders die orders op het laagste stellingniveau verzamelen, brengen normaal gemiddeld 75 procent van hun tijd lopend door, waarvan een groot deel verloren gaat aan het terugkeren naar de truck. De nieuwe oplossing biedt belangrijke mogelijkheden om tijd, moeite en kosten te besparen. Het aantal keren dat bestuurders naar het platform van de truck moeten teruglopen, neemt drastisch af door dit systeem, dat er bovendien voor zorgt dat bestuurders minder ver en in minder verschillende richtingen hoeven te lopen. De tijd die nodig is om elke verzamelorder uit te voeren, neemt daardoor aanzienlijk af en de productiviteit tijdens het hele orderverzamelproces neemt toe.

Tot wel 25 procent meer productiviteit Met QuickPick Remote introduceert Crown een ongekend innovatief product, dat al uitgebreid in de praktijk is getest door een groot aantal klanten van Crown. Tijdens deze praktijktests werden individuele verzamelorders exact gekopieerd en werd de benodigde tijd voor de uitvoering ervan zowel met als zonder QuickPick Remote gemeten. De uitkomsten van deze uitgebreide tests toonden aan dat de productiviteit met gemiddeld 10 procent toenam tussen de eerste en de laatste verzamelorder van de dag, met stijgingen tot wel 25 procent binnen het gangpad. Ga naar http://crown.com/nl/voordelen.html om de voordelen van het nieuwe systeem onder echte omstandigheden te bekijken.

Deze innovatieve technologie is een ideale oplossing voor orderverzamelen op laag niveau in grote detail- en groothandelsbedrijven die met een grote opslagdichtheid werken. Ken Dufford, Vice President Europe van Crown, zegt het volgende over het nieuwe orderverzamelsysteem: “We weten dat kostenbesparing de grootste uitdaging voor onze klanten is. Daarom investeert Crown zo veel tijd in de ontwikkeling van intralogistieke oplossingen, die niet alleen volledig aan de behoeften in de huidige magazijnomgeving tegemoetkomen, maar ook de productiviteit verbeteren en de lichamelijke belasting verminderen. Met QuickPick Remote hebben we een belangrijke stap gezet om bepaalde magazijnprocessen op een veilige manier te automatiseren als onderdeel van een doordachte magazijnautomatiseringsstrategie.”

Meer resultaat met minder lichamelijke inspanning

Met QuickPick Remote worden de arbeidsprocessen van de bestuurder vereenvoudigd, wat aanzienlijk hogere orderverzamelprestaties en minder lichamelijke inspanning tot gevolg heeft. Bestuurders verliezen tot 50 procent minder tijd aan heen en weer lopen; de afstand waarover ze lasten moeten dragen, wordt daardoor gehalveerd. Het op- en afstappen van het bestuurdersplatform daalt bovendien tot 70 procent. Dankzij deze verbeterde arbeidsprocessen kunnen bestuurders meer gedaan krijgen met een aanzienlijk grotere bewegingseconomie en minder lichamelijke inspanning.

QuickPick Remote brengt technologie, workflowefficiëntie en bestuurdershandelingen samen in een natuurlijk, systematisch orderverzamelproces. Het is een unieke oplossing voor productiviteitsverbetering die ertoe leidt dat bestuurders zich lichamelijk minder hoeven in te spannen en toch op een veilige manier meer gedaan krijgen.

QuickPick Remote in cijfers
De volgende tabel toont de resultaten van een objectieve test in een distributiecentrum van een supermarktketen bij uitvoering van twee identieke orders door dezelfde bestuurder in hetzelfde gangpad.

 

  Zonder QuickPick Remote Met QuickPick Remote
Totaal gelopen (stappen) 111 70
Gelopen met last (stappen) 38 22
Loop-richtingverhouding (vooruit/achteruit) 56%/44% 89%/11%
Benodigde tijd (minuten) 2:03 1:32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.