STILL introduceert nieuwe EK-X

Wie succesvol wil zijn én blijven, moet productiviteit en optimale prestaties combineren met precisie, veiligheid, compactheid en ergonomie. Dat is ook precies wat STILL heeft gedaan bij de ontwikkeling van een gloednieuwe generatie verticale orderverzameltrucks.

Met de nieuwe EK-X serie lanceert STILL een generatie verticale orderverzameltrucks die voldoet aan alle wensen en eisen van de moderne intralogistiek. De orderpickers combineren een hoge productiviteit met een laag energieverbruik. Inzet van de nieuwste technologie garandeert daarbij een uitzonderlijk nauwkeurige bediening en zeer fijngevoelige rijeigenschappen.

Energiezuinig

Standaard zijn de trucks uitgevoerd met het Blue-Q energie-besparingssysteem, dat met letterlijk één druk op de knop een energiebesparing tot wel 10 procent mogelijk maakt. Terugwinning van de energie die vrijkomt tijdens het remmen en dalen levert verdere besparingen op.

Ook de toepassing van lichtgewicht, maar slagvast, ABS-kunststof componenten, draagt bij aan het lage energieverbruik. Met één batterijlading kan de orderverzameltruck zelfs meerdere shifts worden ingezet.

Juiste balans

Het intelligente OPTISPEED systeem zorgt voor een juiste balans tussen snelheid, optimale prestaties en veiligheid. Het systeem past automatisch de rijsnelheden aan de hefhoogte en last aan. Dit maakt een hoog orderpicktempo mogelijk, met maximale rijsnelheden van 13 km/h, en zonder dat de veiligheid van chauffeur en omgeving in gevaar komen.

Ook het zicht op de last en omgeving is uitstekend, zowel rondom als door de mast. De cabine is ruim, maar desondanks is de truck zeer compact. Een minimale draaicirkel van slechts 1.732 mm maakt een moeiteloze inzet in de meest krappe ruimte mogelijk.

Tel hierbij de fluisterstille hef- en rijmotoren, de vooruitstrevende cabine – die trillingen tot een minimum reduceert, het unieke stuurconcept met moderne sensortechnologie voor een moeiteloze bediening, en het is duidelijk dat STILL wederom de lat voor verticaal orderpicking hoger heeft gelegd.

Ruime keuze

De STILL EK-X wordt geleverd met een ruime keuze aan opties, waaronder cabine mounts voor het bevestigen van terminals, LED-werkverlichting en het STILL Safety-Light. Dit visuele waarschuwingssysteem werpt een heldere, blauwe vlek op de magazijnvloer, en waarschuwt zo voetgangers en andere trucks, zodat de kans op aanrijdingen minimaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.