DACHSER integreert Mercedes-Benz eActros in testfase stadsdistributie

DACHSER integreert Mercedes-Benz eActros in testfase stadsdistributie

Logistiek dienstverlener DACHSER heeft nu ook de volledig elektrische Heavy-Duty Mercedes-Benz eActros truckvoor stille en emissievrije distributie gelanceerd als testfase in het stadscentrum van Stuttgart. Martin Kehnen, hoofd van CharterWay Rental & Major Customer Management bij Mercedes-Benz Trucks Duitsland, overhandigde de sleutels van de 18-tons volledig elektrische truck aan Markus Maurer, General Manager van Dachser Korn Westheim. Met de toevoeging van de Mercedes-Benz eActros is de volledige elektrische ‘DACHSER-tool box’ van duurzame elektrische vervoersoplossingen compleet.

De logistiek dienstverlener is al enkele jaren actief in het ontwerpen en creëren van nieuwe vervoerscombinaties voor een intelligente stadsdistributie. DACHSER integreert nu ook deeActros in zijn lopende testactiviteiten. Dachser exploiteert twee verschillende soorten voertuigen met alternatieve aandrijftechnologieën in Stuttgart, elk met zijn eigen sterke punten: manoeuvreerbare, elektrisch ondersteunde bakfietsen en een compacte en volledig elektrische 7,5-tons FUSO eCanter-truck. Net als bij de volledig elektrische 7,5-tons FUSO eCanter, zal ook de eActros gebruikt worden voor de training van professionele chauffeurs. “De eActros zal zowel leveren aan klanten als aan de micro hub gelegen in Heslach in Stuttgart.Vanuit daar worden elektrische fietsen voor de laatste kilometer ingezet’’, legt Maurer uit.

De Mercedes-Benz eActros heeft een laadvermogen van 4 tot 5 ton, afhankelijk van het ontwerp, en biedt ruimte aan 18 pallets. Met een bereik van 200 kilometer is het ideaal voor dagelijks transport van en naar het stadscentrum van Stuttgart. De lithium-ion batterijen van 240 kWh laden in 2 uur op tot 150 kW. Volgens de Mercedes-Benz Trucks-divisie gaat het prototype in 2021 op grote schaal geproduceerd worden.

Dachser verzamelt gegevens en ervaringen die het nodig heeft om de juiste voertuigmix te bepalen voor duurzame leveringen van groepagezendingen naar stadscentra. Met zijn innovatieve stadslogistiekconcept, bekend als DACHSER Emission-Free Deliverytool box, levert Dachser emissievrije leveringen van groepagezendingen in het centrum van Stuttgart. Naast Stuttgart zijn er verschillende testfases aan de gang in Berlijn, Freiburg, Karlsruhe, Keulen, Malaga, Mannheim, Parijs, Tübingen en Ulm. De logistiek dienstverlener heeft plannen om het concept ook in andere stadscentra uit te rollen. In december 2018 won Dachser de Duitse nationale competitie voor duurzame stedelijke logistiek, georganiseerd door het federale ministerie van Milieu en het Duitse Milieuagentschap.

“We zijn niet op zoek naar een one-size-fits-all aanpak. In plaats daarvan willen we een reeks oplossingen bedenken, elk gericht op het optimaliseren van leveringen, routes en tijden”, zegt Stefan Hohm, Corporate Director, Corporate Solutions, Research & Development bij Dachser. Hohm staat aan het hoofd van het innovatieproject City Distribution.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.