Dachser investeert in zijn filiaal in Moeskroen

Dachser

Enkele investeringen in het Dachser filiaal in Moeskroen zijn nu afgerond. Zo zijn onder meer de parkeervoorzieningen op het terrein uitgebreid en zijn er nieuwe technologische voorzieningen geïnstalleerd.

Voor de modernisering, bevatte de site in Moeskroen twee grote waterbekkens. Deze zijn er nu nog steeds, maar dankzij een ingenieus systeem zijn die nu bedekt. Dit heeft plaats gecreëerd voor 30 trailers en enkele wisselbakken. De totale oppervlakte van de site is niet veranderd maar er is zo’n 1.000 vierkante meter bruikbare parkeerplaats bijgekomen. Deze uitbreiding geeft Dachser de mogelijkheid om hun wagens op de beveiligde site te plaatsen.

“Als familiebedrijf hechten wij veel waarde aan een lange termijn visie samen met al onze stakeholders, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat”, zegt Tom Verheyen, General Manager van Dachser in Moeskroen. “Wij hebben wederom geïnvesteerd in ons filiaal, hierdoor is onze vestiging klaar voor de toekomst.”

Tijdens de modernisering werd er veel aandacht besteed aan veiligheid. Er zijn nieuwe verlichtingspalen geïnstalleerd rondom het wagenpark. Er werd ook geïnvesteerd in nieuwe veiligheidscamera’s en de personeelsparking werd voorzien van slagbomen. Daarnaast hebben ze ook twee nieuwe short distance vrachtwagens in gebruik genomen.

In oktober 1975 werd het eerste Dachser filiaal in België geopend in Kuurne, bij Kortrijk. Dit waren de eerste stappen in het land van een groeiend bedrijf. Vandaag heeft Dachser België filialen in Willebroek, Moeskroen en Manage, met zo’n 310 werknemers.

Aat van der Meer, Managing Director van Dachser Benelux, kijkt tevreden terug op de voorbije jaren: “Door de centrale ligging in het Dachser-netwerk is België een belangrijke schakel voor het goederenverkeer in Europa. Met de gestage groei van de verschillende vestigingen blijven wij ons netwerk in België en de Benelux versterken. Daarnaast kunnen wij onze klanten een totaaloplossing bieden waarbij we wegtransport combineren met lucht- en zeevracht om zo de klant de gehele logistiek uit handen te nemen.”

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.