Kuehne+Nagel organiseert EMEA fulfilment en DC voor Swarovski in Tessenderlo

Kuehne+Nagel - Swarovski

Swarovski gaat een strategisch partnershap aan met Kuehne+Nagel voor een EMEA fulfilment- en distributiecentrum in Tessenderlo, België. Het sterk geautomatiseerde distributiecentrum verbetert de doorlooptijden naar de markt, bestaande uit Swarovski-winkels, retailers en direct-to-consumer e-commerce.

Naast het beheer van Swarovski’s volledige B2B- en B2C-toeleveringsketen, inclusief kwaliteitscontrole en retourlogistiek, verzorgt Kuehne+Nagel ook diensten met toegevoegde waarde op het gebied van verpakkingen, waarvoor in het geval van Swarovski delicaat handmatig werk essentieel blijft. Dit betreft onder andere luxueuze geschenkverpakkingen en op maat gemaakte cadeaukaartjes die typerend zijn voor de klantervaring van Swarovski.

De hub maakt deel uit van een fulfilmentcentrum van 70.000 m² dat volledig wordt beheerd door Kuehne+Nagel. Voor Swarovski heeft het bedrijf in een volledig geautomatiseerde shuttletechnologie geïnvesteerd en een centrale end-to-end transportbeheerservice opgezet die de inbound, distributie naar de winkels en B2C-outbound omvat. De nieuwe klant creëert 100 extra banen in de loop van 2022.

Gianfranco Sgro, lid van de Raad van Bestuur van Kuehne+Nagel International AG, verantwoordelijk voor Contract Logistics, merkt op:

“We zijn verheugd om deze langdurige samenwerking met een prestigieuze klant als Swarovski te kunnen aangaan. Samen hebben we een absoluut state-of-the-art oplossing gecreëerd op het gebied van klantenservice voor alle verkoopkanalen.”

“Voortbouwend op de sterke competenties van zowel Swarovski als Kuehne+Nagel, kijken we ernaar uit om deze samenwerking tot leven te brengen om onze klanten meer service en ervaring te bieden. Het partnerschap dat de afgelopen maanden is gegroeid, heeft een solide basis gelegd voor een langetermijnengagement”, zegt Brian White, SVP Supply Chain Management en Managing Director Swarovski AG Vorstendom Liechtenstein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.