David Cuenca is de nieuwe President CHEP Europa

David Cuenca is de nieuwe President CHEP Europa

David Cuenca wordt vanaf 1 juli 2020 de nieuwe President van CHEP Europa, aanbieder van supply chain-oplossingen en marktleider in palletpooling. Cuenca volgt Michael Pooley op, die na een loopbaan van meer dan 17 jaar het bedrijf verlaat.

David Cuenca, geboren in Spanje, werkt sinds 2000 bij CHEP en leidt momenteel de Latijns-Amerikaanse bedrijfstak. De afgelopen jaren nam hij verschillende leidinggevende functies binnen de organisatie op zich. Zo was hij Country General Manager binnen CHEP Centraal-Europa, Vice President en Country General Manager van CHEP Spanje en Portugal en Vice President van CHEP Zuid-Europa. Cuenca studeerde bedrijfskunde aan de Universiteit van Barcelona en heeft het General Management Programme van de IESE Business School voltooid.

Cuenca reageert enthousiast op zijn benoeming: “Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar CHEP Europa. Ik ben vereerd deze talentvolle groep medewerkers te mogen leiden. Samen zullen we onze klanten optimaal ondersteunen in een supply chain die zich razendsnel ontwikkelt.  We hebben een sterk portfolio van producten en diensten en werken met vooraanstaande klanten en partners in alle mogelijke markten. We zullen op deze mooie basis voortbouwen en CHEP Europa samen op een succesvolle manier de toekomst in loodsen.”

Graham Chipchase, CEO van Brambles, is opgetogen met de aanstelling van David Cuenca: “Met veel plezier stellen we David voor als onze nieuwe President van CHEP Europa. David is sinds juli 2018 President van CHEP Latijns-Amerika en heeft het in die functie geweldig gedaan. Hij heeft het team door een periode van grote organisatorische, commerciële en culturele veranderingen geleid, de banden met klanten verstevigd en onze teams nieuwe energie gegeven. Hij wordt zeer gewaardeerd door zijn collega’s en door onze klanten.”

Cuenca volgt Michael Pooley op. Pooley was sinds 2015 President CHEP Europa. Hij verlaat het bedrijf na 17 jaar. “Tijdens zijn vijf jaar als President CHEP EMEA en President CHEP Europa heeft Mike de regio door een periode van sterke groei en uitbreiding geleid. Hij heeft een inclusieve, op waarden gebaseerde cultuur tot stand gebracht en zich gericht op de ontwikkeling van de medewerkers op alle niveaus. Hij heeft een waardevolle stempel gedrukt. De hele Brambles-familie zal Mike missen en we wensen hem en zijn gezin het allerbeste voor de toekomst”, aldus Graham Chipchase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.