Dematic introduceert Merchandise Returns System

Dematic introduceert Merchandise Returns System

Dematic, leverancier van geïntegreerde automatiseringstechnologie, software en services voor het optimaliseren van de bevoorradingsketen, introduceert het Merchandise Returns System. Dat is een omgekeerd logistiek verwerkingssysteem voor omnichannel retailers. Het Merchandise Returns System is een subsysteem voor materiaalverwerking in het distributiecentrum dat alle verwerkingsstappen voor het aanbieden van klantenkrediet, het invoeren van geruilde orders en voor het beschikbaar maken van geretourneerde artikelen voor verkoop versnelt en stroomlijnt. 

Het Merchandise Returns-systeem minimaliseert de verwerkingstijd van ontvangen tot “verkoopsklaar”. Het systeem resulteert in een hogere omzet omdat artikelen sneller weer online gaan, meestal binnen de 24 uur. De klantervaring wordt verbeterd omdat het krediet voor geretourneerde artikelen onmiddellijk na ontvangst of het inchecken wordt voldaan, terwijl een geruilde bestelling wordt ingevoerd.

Het hele proces is efficiënter, nauwkeuriger en overzichtelijker. Gedefinieerde workflows in gespecialiseerde functionele werkzones optimaliseren de arbeidsproductiviteit en verbeteren de operationele effectiviteit. De vooraf ontworpen en vooraf geteste oplossing biedt consistente en voorspelbare prestaties van toepassing tot toepassing. Het Merchandise Returns System verlaagt de bedrijfskosten die gepaard gaan met de reverse logistics-activiteiten in het distributiecentrum.

“Het Merchandise Return System maximaliseert de operationele flexibiliteit door effectief de dagelijkse en seizoenschommelingen in het terugsturen van artikelen te accommoderen”, zegt Mike Khodl, Vice President van Solution Management voor Dematic. “Dankzij het modulaire systeemontwerp kunnen gebruikers de lay-out opnieuw configureren en softwareparameters wijzigen om zo een ​​nieuw bedrijfsplan uit te voeren of werkstroomstrategieën te herzien. Bovendien kan je de modulaire, vooraf ontwikkelde automatisering uitbreiden om de verwerkingscapaciteit te vergroten. ”

Het Merchandise Return System bestaat uit een geautomatiseerd subsysteem voor materiaalbehandeling, beheerd door Dematic iQ Warehouse Execution Software (WES). De werkstations krijgen een functie toegewezen: krediet/uitwisseling, inspectie, herstel/speciale diensten en terug inpakken. Het transportnetwerk verbindt de werkstations en optimaliseert de materiaalstroom. Geautomatiseerde sorteerders leiden items om naar het juiste werkstation of het functionele gebied van het distributiecentrum. Het systeem communiceert met apparaten zoals een auto-bagger en andere subsystemen, waaronder opslag, picking en het Dematic Pouch-systeem voor buffering, volgordebepaling, sortering en consolidatie van orders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.