Dematic lanceert piece picking robot voor hogere nauwkeurigheid en productiviteit

Dematic piece picking robot

Dematic, wereldwijde leverancier van geïntegreerde automatiseringstechnologie, lanceert zijn piece picking robot. Hiermee kan de laatste stap in het afhandelen van bestellingen – waarbij goederen in verschillende vormen en formaten vaak manueel worden verwerkt – veel nauwkeuriger en efficiënter verlopen.

Met deze nieuwe piece picking robot wordt nu dus ook die laatste fase uit het orderverwerkingsproces geautomatiseerd. De robot kiest, grijpt en tilt individuele items met diverse afmetingen, en plaatst ze in de juiste containers of bakken om het order af te ronden. Hiermee kunnen 600 tot 1.200 items per uur worden verwerkt, waardoor het mogelijk wordt om ook late bestellingen nog op tijd af te leveren. Het systeem is geschikt voor een breed gamma aan producten, zoals verzorgingsproducten, cosmetica, voorverpakte voedingswaren, kantoorbenodigdheden, enzovoort, ook al hebben ze een vreemde vorm of zijn ze breekbaar.

“Distributiecentra vinden het steeds moeilijker om betrouwbare, bekwame en beschikbare werkkrachten aan te trekken”, zegt Crystal Parrott, Vice President Robotics Center of Excellence bij Dematic. “Met behulp van ons roboticagamma, waarvan deze piece picking robot deel uitmaakt, kunnen magazijnbeheerders hun processen vlotter laten verlopen. De geavanceerde technologische hulpmiddelen en bijbehorende software zijn 24 op 7 inzetbaar en bieden een ongeziene nauwkeurigheid. Daardoor dalen de arbeidskosten en stijgt de efficiëntie bij het verwerken van bestellingen. Het vinden van het systeem dat het best beantwoordt aan de noden van de klant is hierin cruciaal.”

De piece picking robot maakt deel uit van een suite van geautomatiseerde oplossingen waarin procesverbeteringen, robottechnologie, visie en software centraal staan. Deze oplossingen worden ontwikkeld binnen het Robotics Center of Excellence van Dematic.

“Ons streefdoel is en blijft: de lastigste logistieke uitdagingen overkomen door te investeren in veelzijdige modules, waarbij we de meest geavanceerde technologie combineren met onze wereldwijde expertise in de integratie ervan in bestaande systemen. Dat biedt namelijk de beste garanties om projecten tot een goed einde te brengen”, vervolgt Parrott.

1 reactie


  1. En wie gaat dan al die mensen betalen die Door deze robotten worden vervangen
    Als niemand nog een Job heeft kan er ook niemand meer de producten kopen en dan staan de robots ook stil en kan de fabriek gesloten worden
    Geen verkoop betekend ook geen winst

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.