Dematic versnelt ontwikkeling in EMEA met nieuwe organisatiestructuur

Dematic - Bernard Biolchini

Dematic, leverancier van automatiseringstechnologie, pakt de toenemende vraag naar intralogistieke oplossingen aan met een nieuwe bedrijfsorganisatie voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Bernard Biolchini is benoemd tot Executive Vice President (EVP). Naar verwachting zal de nieuwe structuur Dematic in staat stellen om, als partner voor EMEA-klanten, sneller en beter te reageren met verhoogde beschikbaarheid van systemen, software en diensten. Dit zal ook de ontwikkeling van zijn technologische oplossingen en digitale diensten sneller doen verlopen. De nieuwe structuur is sinds 1 januari 2022 officieel van kracht.

“De nieuwe organisatiestructuur baant de weg voor de bedrijfsgroei en zijn werknemers op de best mogelijke wijze. Samen met onze jarenlange ervaring en expertise zullen we nog beter in staat zijn om de EMEA-regio te dienen en onze leiderspositie in intelligente automatiseringstechnologie uit te breiden”, verklaarde Hasan Dandashly, President, Dematic, en Executive Board Member van de KION GROUP AG.

De huidige en verwachte groei doet het tempo van de wijziging toenemen en de EMEA-regio van Dematic omvat nu acht afzetgebieden, elk met een sterke plaatselijke leider. “De nieuwe structuur voorziet in deskundigen ter plaatse, met precieze kennis van de uitdagingen en omstandigheden van de lokale markten”, aldus Dandashly. “We hebben nu meer dan 10.000 werknemers over de hele wereld, waarvan 4100 in EMEA, en we blijven talent aanwerven om ons te helpen de groei in de branche, in het bijzonder in deze regio. aan te pakken”, zei Dandashly verder.

Het lijkt erop dat de COVID-19 pandemie tot een grotere vraag naar automatiseringsoplossingen heeft geleid, met een wereldwijde groei in de omzet van 34 procent voor Dematic in 2020. De EMEA-regio nam een groot aandeel voor zijn rekening. Het groeitempo van de e-commerce en online voedselverkoop belooft de marktverwachtingen te boven te gaan. Bernard Biolchini is benoemd tot EVP voor de hele regio. “Met zijn ongeëvenaarde kennis van de branche en zijn leiderschapsvaardigheden voldoet Bernard aan alle vereisten om Dematic EMEA met succes naar de toekomst te begeleiden”, zei Dandashly.

Biolchini is van Frans-Italiaanse afkomst, heeft meer dan zeven jaar in de logistieksector gewerkt en heeft internationale leiderschapsposities bekleed bij Dematic. Biolchini is uit de Verenigde Staten verhuisd waar hij EVP was voor de Amerikaanse markt en daarvoor Managing Director voor Dematic Zuid-Europa. Voordat Biolchini bij Dematic kwam, was hij algemeen directeur bij Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) in het Midden-Oosten, Turkije en Afrika. Daarvoor was hij voorzitter bij Invensys Controls Europe en senior verkoopdirecteur bij Hewlett-Packard Europe. Hij behaalde zijn Master of Business Administration aan de vermaarde IAE Aix-en-Provence Business School. Biolchini, die reeds zijn nieuwe functie bekleedt, verklaarde, “ik kijk ernaar uit om ons uiterst gemotiveerde team verder te ontwikkelen met het oog op toenemende winstgevende groei in de EMEA-superregio.”

Biolchini staat aan het hoofd van een flexibele matrix-organisatie die verschillende Europese functies in acht afzetgebieden van Dematic omvat. De helft van de functionele managers werkte reeds voor het bedrijf, de andere helft is aangetrokken van buiten het bedrijf: Andrea Campora (SVP Commercial EMEA), Alberto Rostagno (VP Customer Service EMEA), Oliver Thomas (Senior Director Legal EMEA), Nagy Bejjani (VP Finance EMEA), Dino Caprioni (VP Human Resources EMEA) en Markus Bacher (Senior Director Solution Development EMEA).

Het Europese functionele managementteam wordt aangevuld door een team van acht marktmanagers. Voor de Benelux en Nordics wordt Sacha Van Droogenbroeck Market Leader en Managing Director, nadat hij al verschillende jaren verantwoordelijk was voor Dematic Belgium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.