Van Moer Logistics lanceert in Duitsland

Holtstieger

Acquisitie

Van Moer Logistics heeft vandaag de acquisitie van Holtstieger GmbH afgerond. Het Duitse transportbedrijf Holtstieger, gelegen in het Ruhrgebied (Nettetal), beschikt over 20 wagens, 30 medewerkers en 5.000 m2 opslagmogelijkheden. Holtstieger is voornamelijk gespecialiseerd in transport van palletgoed in tautliners, en rijdt ook kleine ADR. Het bedrijf realiseerde in 2020 een omzet van € 4 miljoen.

Startschot Duitsland

Met deze overname opereert de Antwerpse logistieker voor de eerste keer in Duitsland. Hiermee wil eigenaar en CEO Jo Van Moer zijn dienstverlening aan de chemiesector verder uitbreiden. Veel
chemiebedrijven zijn immers gevestigd in het Ruhrgebied.

Jo Van Moer: “Het is altijd onze strategie geweest om onze klanten te volgen, vandaag brengt ons dat in Duitsland, maar het is onze ambitie om hen vanuit meerdere internationale locaties te bedienen. De overname van Holtstieger is een mooie start van onze Duitse transportactiviteiten, op lange termijn is het de bedoeling dat we het one-stop-shop concept inclusief opslag en value-added logistics gaan aanbieden.”

Dankzij de bijkomende locatie in Duitsland kan Van Moer ook verder bouwen aan zijn chauffeurspool, want met het nakende ‘Mobility Package’ wil het bedrijf zich verder wapenen tegen het nijpende chauffeurstekort in eigen land.

Jo Van Moer:“ In België lopen we echt tegen de limieten van de arbeidsmarkt aan, van onze 500 vrachtwagens staan er dagelijks tientallen stil omdat we gewoon geen chauffeurs vinden. Nu kunnen we in Duitsland een bijkomende chauffeurspool opbouwen. Op deze manier willen we onze dienstverlening blijven garanderen aan onze klanten én de maatschappij. Taferelen zoals we die
gezien hebben in het Verenigd Koninkrijk willen we koste wat kost vermijden.”

 

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.