Descartes helpt klanten veilig internationaal zakendoen met uitbreiding Denied Party Screening-oplossing

Descartes Systems Group, wereldwijd leider in het bieden van expertise en cloud-based oplossingen voor logistieke activiteiten, breidt haar MK Denied Party Screening™-oplossing (DPS) verder uit met informatie over terroristische organisaties en andere verboden handelspartners.

Denied Party Screening is essentieel voor bedrijven die actief zijn in internationale handel en internationaal vervoer. Met DPS voorkomen zij dat ze zakendoen met verboden partijen of personen. De oplossingen van Descartes voor Denied Party Screening voorzien in het automatisch screenen van klanten, prospects, leveranciers en partners. Descartes gebruikt hiervoor een eigen internationale database die is gebaseerd op lijsten van overheden en internationale organisaties. Deze database is aangevuld met lijsten over terroristische organisaties en personen van de Britse overheid en Europol.

“Met oplossingen als Descartes MK Denied Party Screening kan een organisatie ervoor zorgen dat ze compliant is en blijft”, zegt Jos Nuijten, VP Network Integration Strategy bij Descartes. “Wanneer organisaties in zee willen gaan met een nieuwe handelspartner, moeten zij er zeker van zijn dat deze bonafide is. Risicobeheersing en het voorkomen van sancties en hoge boetes zijn de belangrijkste reden voor klanten om een screeningoplossing in te zetten. Daarbij kunnen ze bouwen op onze uitgebreide expertise op het gebied van regelgeving rond witwassen, verboden handelspartijen en anticorruptie.”

Aanpassingen wetgeving

Bijna vijftig landen hebben hun anticorruptie- of antiwitwaswetgeving aangepast of werken daar op dit moment aan. In veel gevallen gelden regels die bedrijven dwingen om extra zorgvuldig te zijn bij het zakendoen met personen met substantiële politieke invloed of met een prominente functie. Daarbij gaat het om duizenden personen die alleen met behulp van een geautomatiseerde aanpak te screenen zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.