Manuport Logistics gebruikt Descartes voor SOLAS-compliancy

Manuport Logistics gebruikt Descartes voor SOLAS-compliancy

Descartes Systems Group (Nasdaq: DSGX) (TSX:DSG), wereldleider in integratie van handelsverkeer tussen logistiek-intensieve organisaties, maakt bekend dat Manuport Logistics in België de Descartes Verified Gross Mass™-oplossing (Descartes VGM™) gebruikt. Hiermee voldoen klanten aan de regulaties van de SOLAS-wetgeving (International Convention for the Safety of Life at Sea) voor de vereisten voor containergewicht.

“De langdurige relatie tussen Manuport en Descartes speelde een belangrijke rol in onze keuze voor de Descartes VGM-oplossing, maar het waren de snelle implementatiemogelijkheden die Descartes echt onderscheidde van de rest”, zegt Luc Geerts, Strategic Accounts Manager bij Manuport Logistics. “Descartes heeft een indrukwekkend trackrecord als het aankomt op netwerkcommunicatie. Verder is het standaardberichtenformaat van de Descartes VGM-oplossing een vergelijkbaar formaat als voor het beheren van zendingen, zoals wij dat nu gebruiken. In de maritieme industrie, waarin standaarden in berichtgeving beperkt zijn, wordt het communicatieproces met de verschillende belanghebbenden in onze supply chain dankzij Descartes sterk vergemakkelijkt.”

De Descartes VGM-oplossing zorgt voor VGM-compliance en is via het Descartes Global Logistics Network™ (Descartes GLN™) verbonden met het grootste aantal oceaanvervoerders in de sector. Daarnaast biedt Descartes de mogelijkheid om bestaande connectiviteit opnieuw te gebruiken om boekingen en verzendinstructies te verzenden, statusberichten te ontvangen, en meer. Dankzij één communicatiekanaal is er geen toegang tot meerdere vervoerders meer nodig en is de communicatie door alle systemen gestroomlijnd. Manuport Logistics gebruikt het Descartes GLN™ al vele jaren voor de elektronische uitwisseling van orders, boekingen van oceaanvervoerders, verzendinstructies en containerstatusberichten.

“Manuport werkt continu aan het vergroten van de toegevoegde waarde aan hun klanten, en wij zijn blij daarbij te kunnen helpen”, zegt Eric Geerts, Director of Product Management, EU Customs, Ports & Ocean Shipment Services bij Descartes. “Als onderdeel van onze end-to-end connectiviteits- en leveringsoplossingen helpen wij logistiek dienstverleners, zoals Manuport Logistics, probleemloos contact te leggen met vervoerders en zeevervoerders zonder eigen schepen – zogenoemde NVOCC’s – om SOLAS-compliancy te vergemakkelijken en efficiënt te opereren. We helpen hen ook om te voldoen aan steeds veranderende industriemandaten en -voorschriften.”

Over Manuport Logistics

Manuport Logistics biedt expertise in logistieke dienstverlening aan haar klanten voor een breed scala van cargo (industriële cargo, consumptiegoederen, breakbulk en project, voedsel en vloeistoffen). Ze combineren zeevaart, wegverkeer, binnenvaart, spoor- en luchtverkeer en bieden op maat gemaakte concepten met volledige ondersteuning in documentatie, douane, opslag en handling. Met 250 medewerkers en kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, de VS, de VAE, Malta, Singapore en Brazilië realiseerde Manuport Logistics in 2016 een omzet van 170 miljoen euro. Bezoek onze website op http://www.manuport-logistics.com of volg ons op Facebook of LinkedIn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.