Descartes: Link tussen succes en inzet op transportmanagement

descartes - 6e benmarkchonderzoek naar transportmanagement

Descartes Systems Group heeft zijn jaarlijkse wereldwijde Global Transportation Management Benchmark-onderzoek uitgebracht. De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat er een overtuigend verband bestaat tussen de waarde die zakelijk leiderschap hecht aan strategie, tactiek en technologie voor transportmanagement en het financiële succes en de groei van deze bedrijven. Bedrijven die transportmanagement niet als belangrijk voor succes beschouwen, laten duidelijk slechtere prestaties zien; zowel op het gebied van financiële prestaties als op het gebied van groei.

Zo behaalde 74% van de bedrijven dat transport als een competitief wapen beschouwt, bovengemiddelde financiële prestaties, terwijl 40% van de bedrijven met slechtere financiële prestaties een management heeft dat niet gelooft dat transportmanagement van strategisch belang is. Respondenten die transport als een competitief wapen beschouwen, hebben bovendien bijna twee keer meer kans op een jaarlijkse groei van meer dan 15% dan respondenten die van mening zijn dat transportmanagement niet belangrijk is.

“De verstoringen van de toeleveringsketen van de afgelopen meer dan twee jaar hebben het belang van een heldere strategie en de inzet van slimme tactieken en technologie voor transportmanagement voor het algehele succes van bedrijven benadrukt”, zegt Chris Jones, EVP Industry and Services bij Descartes. “Het onderzoek toont een sterke correlatie aan tussen financiële prestaties en het perspectief van leiderschap op de waarde van transportmanagement voor de organisatie. Dit perspectief verandert aanzienlijk hoe toppresteerders denken, handelen en investeren in transportmanagement.”

Andere opmerkelijke conclusies uit het Descartes-onderzoek zijn, onder andere:

  • Het tekort aan chauffeurs en de capaciteit van vervoerders zijn de afgelopen drie jaar steeds belangrijker geworden en vormen de grootste zorgen van de respondenten in de sector.
  • Respondenten die transport beschouwen als een competitief wapen en toppresteerders hebben aanzienlijk vaker meer vooruitstrevende operationele en technologische strategieën. Hetzelfde geldt voor hun investeringsplannen.
  • Respondenten die transport zien als een competitief wapen en toppresteerders doen het aanzienlijk beter bij het meten van de toegevoegde waarde van een Transport Management Systeem (TMS) en het delen van transport management informatie in de toeleveringsketen. Bijgevolg is het voor hen veel minder moeilijk om aanvullende investeringen in transportmanagement te verkrijgen.
  • Investeringen in technologie zijn nog steeds de belangrijkste keuze om in te spelen op markttrends en ze hangen nauw samen met het gebruik van automatisering om meer waarde uit het transportmanagement te halen.
  • Visibiliteit, zoeken van nieuwe vervoerders en beheer van bestellingen zijn de belangrijkste capaciteiten voor de toegevoegde waarde van een TMS en investeringen in de komende twee jaar.

Lees voor meer informatie het volledige rapport Global Transportation Management Benchmark Survey van Descartes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.