Van Moer Logistics versterkt in chemie door overname Broekman Logistics Belgium Antwerp

van moer logistics - Broekman

Acquisitie

Van Moer Logistics heeft de overname van Broekman Logistics Belgium Antwerp (BLBA), de voormalige VLS-group activiteiten, afgerond. BLBA biedt geïntegreerde logistieke oplossingen aan voor de chemische bulkindustrie, zoals het afvullen van vloeistoffen vanuit tankwagens naar drums en IBC’s en het ompakken van vaste stoffen (poeders en granulaten).
BLBA beschikt over vier seveso-locaties op rechteroever met in totaal 106.000m² gecombineerde opslagruimte voor gevaarlijke en niet-gevaarlijke goederen met een opslagcapaciteit voor 680 volle ISO tankcontainers. BLBA stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2021 een jaaromzet van 33 miljoen euro.

Strategie

De overname kadert in de strategie van Van Moer Logistics om zijn aanbod voor de chemische sector verder uit te breiden en te verfijnen.
Jo Van Moer, Founder & CEO, Van Moer Logistics: “De cirkel in ons one stop shop-verhaal is nu voor zowel linker-als rechteroever rond. Met de overname van Group Van Loon eerder dit jaar alloceerden we reeds depot, cleaning- en repair activiteiten op de rechteroever, dankzij de toevoeging van BLBA beheren we nu ook een bijkomende afvullijn én extra opslagcapaciteit voor zowel gevaarlijke als niet-gevaarlijke goederen.“

One stop shop

Met de overname van BLBA vervolledigt Van Moer Logistics zijn one stop shop-dienstverlening op zowel de Antwerpse linker- als rechteroever. Naast de uitgebreide opslagcapaciteit kan de logistieke dienstverlener nu op beide oevers de volledige supply chain aanbieden voor tankcontainers. Zowel het transport, opslag (vol en leeg), opwarmen, afvullen, reinigen, controleren als het herstellen van de tankcontainers kan nu in-house én op beide oevers voorzien worden.

Deze unieke verticale integratie zorgt ook voor een verdere optimalisatie van de interne processen bij Van Moer Logistics. Alle huidige stromen zullen dan ook geanalyseerd worden en waar mogelijk bijgestuurd. Op deze manier gaat de dienstverlener ook actief de strijd aan tegen nutteloze kilometers en tunnelkosten, en zal er dus ook een grote milieuwinst geboekt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.