Descartes maakt eerste succesvolle importaangifte in nieuw douanesysteem Verenigd Koninkrijk

Descartes maakt eerste succesvolle importaangifte in nieuw douanesysteem Verenigd Koninkrijk
Descartes Systems Group, wereldleider in integratie van handelsverkeer tussen logistiekintensieve organisaties, kondigt aan dat het succesvol de eerste importaangifte in het nieuwe douaneaangiftesysteem Customs Declaration System (CDS) van de Engelse douanedienst – Her Majesty’s Revenu and Customs (HMRC) – mogelijk heeft gemaakt.

CDS is het nieuwe systeem voor het beheren van douaneaangifteformulieren voor import en export. CDS vervangt het oude CHIEF-systeem (Customs Handling of Import and Export Freight). In aansluiting op de technische lancering van CDS in augustus 2018 werkte Descartes nauw samen met HMRC om Descartes-klanten klaar te stomen om declaraties via het nieuwe systeem in te dienen. Nu de eerste succesvolle aangiftes op 3 september 2018 werden gedaan, richt Descartes zich op het helpen van bedrijven met de overstap op CDS.

“We zijn vereerd dat onze software werd gebruikt voor de eerste succesvolle CDS-aangifte. Dit is een mijlpaal in de ontwikkeling van CDS”, zegt Martin Meacock, Director eCustoms Product Management van Descartes. “De verschillen tussen CDS en CHIEF zijn niet alleen van technische aard, maar gaan ook over de regels en datavereisten om te voldoen aan de EU Union Customs Code (UCC). We hebben nauw samengewerkt met zowel de Engelse douanedienst als onze klanten om aan die vereisten te kunnen voldoen. Binnenkort introduceren we nieuwe features om de functionaliteit van CDS-import en -export in toekomstige releases te ondersteunen.”

De combinatie van de cloudoplossing van Descartes op het gebied van douane-compliance en ’s werelds meest uitgebreide logistieke messaging-netwerk – het Descartes Global Logistis NetworkTM – helpt organisaties data te verzamelen en te verwerken, waar douane- en belastingautoriteiten om vragen. Descartes houdt continu wijzigingen in de regelgeving van deze overheidsinstellingen, zoals de UCC, in de gaten. Zo helpt het klanten douaneaangiften op een efficiënte manier te verwerken zonder verstoring van de internationale goederenstroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.