DHL gaat opnieuw in zee met Prologis op Brucargo

Prologis DHL Brucargo

DHL Express heeft een langetermijncontract getekend met Prologis voor de huur van een distributiecentrum op het tarmac van Brussels Airport. Wereldwijd huurt DHL verschillende magazijnen van Prologis. Het wereldwijde logistiekbedrijf is een van de topklanten van de logistiek vastgoedspecialist.

Door de toename van zijn luchttransportactiviteiten wilde DHL zijn aanwezigheid op Brucargo, de vrachtzone op Brussels International Airport, uitbreiden. Het distributiecentrum van Prologis was de logische keuze, aangezien het naast de bestaande faciliteiten van DHL ligt.

“De ligging van het Prologis distributiecentrum op Brucargo, met directe toegang tot zowel het tarmac als de Brusselse ring, was doorslaggevend in de keuze van DHL,” legt Marijn van den Heuvel, Director Capital Deployment & Leasing van Prologis, uit. “In deze zeer competitieve omgeving willen wij een partner zijn in het faciliteren van de groei van onze klanten door hen vastgoedoplossingen aan te bieden die in lijn zijn met hun strategische behoeften.”

Deze nieuwe langetermijnovereenkomst tussen de twee bedrijven is geen primeur. In de Benelux is DHL al huurder van verschillende logistieke vestigingen van Prologis. Ook op globaal niveau is Prologis een van de grootste leveranciers van logistieke ruimtes aan de specialist van transportoplossingen.

“Na een boven verwachting hoge groei als gevolg van Covid-gerelateerde vraag naar farma en e-commerce, was DHL Express op zoek naar een partner om deze groei te ondersteunen”, legt Freek De Witte, Public Affairs Manager, DHL Express Hubs&Gateways België uit.

Sander Breugelmans, SVP, Regional Head Northern Europe bij Prologis besluit: “We zijn blij dat we onze relatie met DHL in België kunnen uitbreiden. Deze overeenkomst is een bewijs van de loyaliteit van onze klanten en ons ongeëvenaarde vermogen om te voldoen aan de unieke behoeften van hun supply chains over de hele wereld.”

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.