DHL Supply Chain zet autonome heftrucks van Logisnext in voor Unilever

DHL Autonome Heftrucks

DHL Supply Chain introduceert in zijn Belgische warehouse in Bornem autonome heftrucks voor het intern verplaatsen van pallets voor zijn klant Unilever. Dat doen ze samen met robotexpert Logisnext Solutions.

Autonome heftrucks kunnen zowel horizontale als verticale bewegingen van gepalletiseerde goederen aan, waardoor ze vooral nuttig zijn in sectoren die worden gekenmerkt door standaard palletbewegingen, zoals de consumenten-, detailhandel- en automobielsector.
De zogenaamde Rocla Vehicles van Logisnext behoren tot de nieuwste generatie autonome heftrucks. Ze verplaatsen 1.000 pallets per dag, waardoor 24/7 een soepele, nauwkeurige en stabiele goederenstroom in het magazijn wordt gecreëerd. De autonome heftrucks kunnen het transport van basisvolumes beheren, terwijl handmatige heftrucks nog steeds kunnen worden toegevoegd als grotere volumes aan de orde zijn. Deze flexibiliteit is cruciaal en wordt ondersteund door de DHL Robotics Hub, een platform voor de plug-and-play integratie van robottoepassingen in warehousemanagementsystemen.
“Als onderdeel van DHL’s Accelerated Digitalization Strategy zijn we continu op zoek naar mogelijkheden om robotica en automatiseringstechnologieën naar onze locaties te brengen om de activiteiten te verbeteren en waarde te creëren voor onze klanten. Na soortgelijke implementaties in Noord-Amerika en Groot-Brittannië, hebben we nu de eerste autonome heftrucks op het vasteland van Europa ingezet. Deze trucks kunnen over de volledige hoogte van het magazijn rijden en bieden een flexibel en schaalbaar antwoord op de krappe arbeidsmarkt”, zegt John Scherders, CEO DHL Supply Chain Benelux & Nordics. “Met Logisnext hebben we een partner gevonden om deze oplossing in te zetten in een magazijnoperatie met zeer beperkte wijzigingen in de magazijninfrastructuur.”
“Unilever is voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën om te integreren in onze logistieke operaties “, zegt Selim Tansug, Unilevers Vice President of Logistics voor Europa. “Voortbouwend op onze bestaande samenwerking met DHL, verbetert de introductie van deze nieuwe vloot van autonome heftrucks de productiviteit, veiligheid en flexibiliteit, waardoor we ons kunnen concentreren op het leveren van meerwaarde aan onze klanten en consumenten en het leveren van een bijdrage aan de samenleving.
Als onderdeel van zijn digitaliseringsagenda beoordeelt DHL Supply Chain steeds nieuwe technologieën en oplossingen op hun inzetbaarheid op commerciële schaal. Naast robots en draagbare technologische oplossingen, vertrouwt DHL Supply Chain sterk op software- en data-analyseoplossingen die realtime informatie kunnen verstrekken over de logistieke netwerken van zijn klanten. Algoritmen en kunstmatige intelligentie, gebruik makend van big data, zijn belangrijke gamechangers gebleken in de besturing van wereldwijde supply chains en worden in toenemende mate ingezet door DHL.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.