MSC lanceert spoorbedrijf Medway België

Medway

Rederij MSC lanceert een nieuw spoorbedrijf in Antwerpen, Medway België. Medway is al actief in Portugal, Spanje en Italië. Maar het zal nu ook in België en enkele buurlanden met vrachttreinen rondrijden.

MSC werkt aan de oprichting van de spoorwegonderneming Medway, die gevestigd zal zijn in Antwerpen. De internationale containerrederij gaat met het nieuwe spoorbedrijf nu ook in België , Duitsland en Nederland met vrachttreinen rondrijden. De lancering is gepland voor juli. In het begin zullen de treinen enkel de eigen containers van MSC vervoeren, maar het is het doel om op termijn ook containers van anderen te vervoeren.

Medway is nu bezig met het behalen van een veiligheidscertificaat. Daarna mag het zich de officieel de tiende speler op de Belgische markt noemen die actief is in goederenvervoer op het spoor.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.