Digitale verlenging ISPS-beveiligingscertificaat bij North Sea Port

Digitale verlenging ISPS-beveiligingscertificaat bij North Sea Port
In North Sea Port kunnen bedrijven aan Nederlandse zijde hun internationale ISPS-beveiligingscertificaat voortaan verlengen via een webapplicatie. North Sea Port wil hiermee de aanvraag beter en duidelijker afhandelen.

In de havens dienen de bedrijven te voldoen aan internationale afspraken over beveiliging, de ‘International Ship and Port facility Security code’ of ISPS-code. ISPS is een internationale code voor onder meer het beveiligen van schepen en havenfaciliteiten. Het certificaat moet elke vijf jaar getoetst worden. Om het certificeringstraject te vergemakkelijken, is de MOBI app ontwikkeld (methodiek voor een objectieve beveiligingsinventarisatie).

Vlotte samenwerking

Het recyclebedrijf HEROS Sluiskil heeft dinsdag 16 april als eerste bedrijf in North Sea Port via deze webapplicatie een hercertificering voor de ISPS-code gekregen. Binnen deze app werken beveiligers voor de havenfaciliteiten en het Toetsingsteam Port Security Zeeland samen. Zij kunnen via MOBI berichten sturen, zodat het toetsingstraject helder blijft.

“Wij zijn positief over de MOBI applicatie. Uiteraard is het nieuw en dus soms nog even wennen en zoeken. Maar het is nu erg duidelijk wie wanneer aan zet is om een actie te ondernemen”, aldus het Toetsingsteam. “Daarnaast is ook de mogelijkheid om korte berichtjes te sturen een waardevolle aanvulling. Ook in het specifieke geval van Heros verliep alles vlot.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.